“Az önfeláldozás drámai meséje” – Bemutatták A Notre Dame-i toronyőrt

2017 szeptember 27. szerda, 11:18

Szeptember 22-én és 23-án mutatták be a Budapesti Operettszínházban A Notre Dame-i toronyőr című Disney musicalt, melynek zenéjét a Szépség és a Szörnyeteget is jegyző Alan Menken szerezte. Galéria!

A kettős szereposztásban színpadra állított műből kiderül mi történik, ha A párizsi Notre Dame gyönyörű, romantikus történetét egy közösség úgy játssza el, hogy közben jó néhány ma is aktuális kérdés vetődik fel?

Fotó: Gordon Eszter

Akárcsak az életben, itt sem mindegy, hogy ki melyik szerepet kapja! Nem mindegy, ki lesz az elviselhetetlenül csúnya Quasimodo, ki az ellenállhatatlanul szép és jószívű táncoslány, vagyis Esmeralda, s ki Phoebus, a jóképű, szerelmes ifjú. Meglehet, mindez csupán a véletlen műve, az viszont biztos, hogy a szerelem vihara senkit sem kímél: se csúnyát, se szépet, se kurtizánt, sőt még a legszigorúbb erkölcsöt hirdető papot sem… Victor Hugo regényéből, Disney egykori rajzfilmje alapján, Alan Menken nagyvonalúan lenyűgöző zenéjével egy lendületes, szellemes és magával ragadó musical készült.

Fotó: Gordon Eszter

A Disney musicalben Veréb Tamás és Cseh Dávid Péter kelti életre Quasimodót. Esmeraldát Gubik Petra és Fekete-Kovács Vera alakítja, Frollo szerepében Szabó P. Szilveszter és Szomor György látható, Phoebus kapitány szerepét Kocsis Dénesre és Szerényi Lászlóra bízta a rendező. Clopint, a cigányok királyát Mészáros Árpád Zsolt és Homonnay Zsolt, Quasimodo barátait, a Notre Dame vízköpő szobrait pedig Vágó Zsuzsi, Ottlik Ádám és Szerémy Dániel alakítja.

Az előadás díszlettervezője Khell Csörsz, a jelmezeket Horváth Kata jegyzi, a koreográfus Duda Éva. A musical zenei vezetője Makláry László, rendezője KERO®.