A Rebecca musical felújítása is szerepel az Operettszínház téli kínálatában

2017 október 10. kedd, 13:55

A Budapesti Operettszínház novemberi és decemberi nagyszínpadi előadásai között operett premiert és koprodukcióban készült opera különlegességet is találnak, de fellép a teátrumban a Szentpétervári Zenés Komédia Színház egy történelmi témájú musicallel, visszatér a Rebecca című előadás, és egy nagyszabású musical gálával is készülnek. A nagyszínpadi műsorok mellett már a Kálmán Imre Teátrum, a Raktárszínház és az Átrium Film-Színház novemberi előadásaira is megválthatják jegyeiket.

 

Kálmán Imre Teátrum, extra szolgáltatások, és régi kedvencek:

Kálmán Imre Teátrum tavasszal a Csárdáskirálynő Broadway változatával, azaz a Riviera girl című Kálmán operett magyarországi ősbemutatójával nyitotta meg kapuit a közönség előtt. Novemberben ismét műsorra tűzik. Ugyanitt várja Önöket Dualitás címet viselő önálló estjével Veréb Tamás, aki a musicalszerepeiből és könnyűzenei munkásságának legjobb dalaiból ad elő különleges válogatást.

A Swingoperett című esten népszerű operett slágereket hallhatnak swingre hangolva, a színház szólistáinak tolmácsolásában. Hónapról-hónapra változó műsorral, mindig más és más énekessel várják a nézőket. Novemberi fellépők: Bordás Barbara, Dolhai Attila, Nádasi Veronika, Peller Anna, Peller Károly, a sztárvendég Felföldi Anikó lesz, a zenei keretet pedig Bársony Bálint és Zenekara biztosítja.

Új szolgáltatás is indul a Kálmán Imre Teátrumban: VIP jegy vásárlása esetén az előadás szünetét az exkluzív Somossy Szalonban tölthetik, ahol svédasztalos falatkákkal, alkoholos és alkoholmentes italokkal várják az érdeklődőket.

Kocsis Dénes és Gubik Petra, fotó: Gordon Eszter

Raktárszínházban novemberben ismét látható A régi nyár című, legendás Lajtai-Békeffi operett Szabó Máté rendezésében. A Lili bárónő című operett-fantázia is műsoron szerepel. A Raktárszínház kínálatában természetesen megtalálják Charlie Gordon szívszorító történetét, azaz Virágot Algernonnak című musicalt is. A gyerekelőadások közül a méltán népszerű Erdei kalamajkával, és a Lázár Ervin halhatatlan meséjéből készült, májusban bemutatott Szegény Dzsoni és Árnikával várják a kicsiket és a nagyokat!

Az Átrium Film-Színházban novemberben újra műsoron a Duda Éva Társulattal közös, Frida című zenés-táncos, különleges vetítéssel színesített produkció, amellyel a világhírű mexikói festőművésznő életét és művészetét idézik fel, de patakokban fog folyni a gazpacho is Nők az idegösszeomlás szélén musicalben.

Luxemburg grófja stáb

Premier novemberben!

Az operett-irodalom egyik legmulatságosabb műveként számon tartott Lehár operett, a Luxemburg grófja a kaposvári Csiky Gergely Színházzal közös produkcióként november 4-én érkezik a Budapesti Operettszínházba. A szerelmi bonyodalmakkal, álházassággal, sok-sok akadállyal tarkított és persze remek humorral átszőtt történet főbb szerepeiben Fischl Mónika, Dolhai Attila, György-Rózsa Sándor, Lukács Anita, Frankó Tünde, Vermes Tímea, Kálloy Molnár Péter, Földes Tamás, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Simon Panna és Laki Péter látható.

A Notre Dame-i toronyőr augusztusban nagy sikerrel debütált a Szegedi Szabadtéri Játékokon KERO® rendezésében, és szeptembertől a színház nagyszínpadára költözött.

A Notre Dame-i toronyőr

A show business világát idéző örökzöld, az Ének az esőben is újra érkezik. Az előadást – amelynek sztepptáncai és fülbemászó betétdalai az egész világot meghódították – öt alkalommal tekinthetik meg. Kálmán Imre különböző zenei stílusokat elegyítő operettje, A chicagói hercegnő novemberben és decemberben a Nagyszínpadon látható.

A Csárdáskirálynő szintén helyet kapott a teátrum késő őszi műsorán, csak úgy, mint az Operettszínház egyik legnagyobb musicalsikere, Gérard Presgurvic világhírű francia zeneszerző Rómeó és Júliája. A Shakespeare klasszikus színművéből készült musical novemberben négy alkalommal lesz látható a színház ifjú sztárjaival a főbb szerepekben.

A sevillai borbély‚ fotó: Deim Balázs

Egy rendhagyó koprodukcióval is készülnek az Operettszínházban: Rossini népszerű operája, A sevillai borbély a szentendrei és a szegedi bemutatót követően december elején érkezik. A CO-OPERA (azaz a Budapesti Operettszínház, a Győri Nemzeti Színház, a Szegedi Nemzeti Színház, a Szentendrei Teátrum és az és az Operettissima Non-profit Kft.) összefogásában megvalósuló, szellemes vígoperát KERO® rendezésében láthatják, a főbb szerepeket Fischl Mónika, Frankó Tünde, Rab Gyula és a Kreatív kapcsolatokból ismert Kendi Lajos alakítja.

Érkezik a Szentpétervári Zenés Komédia Színház

Novemberben vendégül látják Szentpétervári Zenés Komédia Színház társulatát, akik a Fehér Pétervár című, történelmi témájú musical előadásukat hozzák el a magyar nézőknek, de várják önöket gálaműsorukra is, amely a Mindhalálig musical címet viseli, és amely során a világ zenés színpadainak valaha volt legnagyobb sikereiből hallhatnak sokszínű válogatást a klasszikusoktól a Disney musicalekig.

Egyebek mellett felcsendülnek az Oroszlánkirály, Az operaház fantomja, a Macskák, az Elisabeth, A Szépség és a Szörnyeteg, a Grease (Pomádé), a Vámpírok bálja, a My fair lady és az Evita legjobb dalai.

Rebecca – -Polyák Lilla

Felújítják a Rebecca című musicalt

A Hódítások Évének nagy visszatérője Lévay Szilveszter és Michael Kunze hatalmas sikerszériát maga mögött tudó Rebecca című musicalje. A közönség és a társulat nagy kedvence december közepétől kerül ismét repertoárra, és a karácsonyi időszakban ismét látható lesz a Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregénye nyomán készült Isten pénze musical is Somogyi Szilárd rendezésében, ami nemcsak a kicsiket és a fiatalokat, de minden korosztályt elbűvöl.

A gyermekeket is várják, a nekik (is) szóló előadások közül novemberben és decemberben az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó, a Musicalmesék és Ördögölő Józsiás című előadásokat is műsoron tartják.