Csárdáskirálynőt rendezett Halasi Imre Egerben

2017 november 19. vasárnap, 16:37

November 17-én mutatták be az egri Gárdonyi Géza Színházban Kálmán Imre operettjét.

 

Az egri színház ajánlója:

Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjét méltán emlegethetjük minden idők legnépszerűbb operettjének, de nevezhetjük az operettek operettjének is. A Gárdonyi Géza Színház ezért is tűzi műsorra. Az előadás rendezője Halasi Imre.

Fotó: Gárdonyi Géza Színház

Példátlan sikersorozat kapcsolódik ehhez a zenés színpadi műhöz. Európa minden országában és a tengeren túl is mindenütt ismerik és ünneplik az alkotást. Az operettek általában banális, szimpla történeteivel ellentétben itt egy olyan librettóval találkozunk, ami akár zene nélkül, önállóan is izgalmas és fordulatos családi történetként értékelhető.

Különösen az ötvenes években készült Kellér – Békeffy féle átdolgozás tette a történetet igazán bonyolult színjátékká. Ehhez jönnek még a valóban örökké népszerű melódiák, melyek dramatikusan és melodikusan is elbűvölik a közönséget. Ennek igazságát a mindenütt tapasztalható, máig tartó rajongó siker mindennél ékesebben bizonyítja.

Az egri bemutató főbb szerepeiben Füredi Nikolettet, Vörös Editet, Török Tamást, Sövegjártó Áront, Saárossy Kingát, Vókó Jánost, Rácz Jánost, Nagy Barbarát és Nagy Szilviát láthatjuk.

A díszletet Menczel Róbert jegyzi, a jelmeztervező Laczó Henriette, a koreográfiát Topolánszky Tamásnak köszönhetjük.

A Csárdáskirálynő a november 17-i bemutatót követően a színház repertoárján szerepel.