Pro Urbe Budapest díjat vehetett át Béres Ilona és Lőrinczy György

2017 november 21. kedd, 9:24

Béres Ilona színművész és a Budapesti Operettszínház főigazgatója, Lőrinczy György a Főváros Napja alkalmából rendezett ünnepségen Pro Urbe Budapest díjat vehetett át.

Több mint negyven díjat adott át Tarlós István főpolgármester és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a főváros egyesítésének 144. évfordulója alkalmából az Új Városháza dísztermében.

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján, az idén hatan vehették át a Budapest életében jelentős szerepet betöltő, a városnak dicsőséget szerző teljesítmények elismerését jelentő Pro Urbe Budapest Díjat.

Lőrinczy György főigazgató, Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes asszony és Béres Ilona színművésznő

Az elismerést Béres Ilona, a Nemzet Művésze, Kossuth-, Jászai Mari- és Príma díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja páratlanul gazdag színészi pályafutásáért, színpadi és filmes szerepeiben nyújtott felejthetetlen alakításaiért, Lőrinczy György művészeti menedzser, az Operettszínház főigazgatója pedig Budapest kulturális életében betöltött több évtizedes kiemelkedő tevékenységéért, a Kálmán Imre Teátrum létrehozásáért, valamint a főváros kulturális értékeinek nemzetközi megismertetéséért kaphatta meg.

Szintén  Pro Urbe Budapest díjban részesült Pusztainé Zsidi Paula régész, főmuzeológus; Hajnal György protonotárius kanonok, a Regnum Marianum Plébánia nyugalmazott plébánosa; Hatala József rendőr altábornagy, volt országos rendőrfőkapitány, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, miniszteri biztos, valamint a magyar Bocuse D’or csapat tagjai: Hamvas Zoltán, Szabó Kevin, Széll Tamás, Szulló Szabina és Vomberg Frigyes.

A főpolgármester kijelentette: a díjazottak jelentősen hozzájárultak a főváros fejlődéséhez, gyarapodásához és hírnevének öregbítéséhez. Mint mondta, a főváros hálás a díjazottaknak, amiért éveken, évtizedeken át kitartó munkával, hozzáállásukkal, hozzáértésükkel, tudásukkal alkottak, teremtettek. A kitüntetetteket nem az egyéni érdek motiválja, hanem a lelkiismeret és a tenni akarás a közjó érdekében – tette hozzá.

 
 

Kapcsolódó anyagok