Balázs Péter rendezésében érkezik a Lili bárónő Szolnokra

2017 november 27. hétfő, 15:44

Balázs Péter rendezésében megkezdődtek a Lili bárónő próbái a Szolnoki Szigligeti Színházban, melynek bemutatóját december 15-én tartják.

A Lili bárónő főszereplői mások mellett Lőrincz Judit, Bot Gábor, Kertész Marcella, Járai Máté, Horváth Gábor. A díszletet Langmár András, a jelmezeket Juhász Katalin tervezi, a koreográfus Sebestyén Csaba.

Balázs Péter rendező irányításával múlt héten tartották az olvasópróbát.

Lili bárónő olvasópróba

Huszka Jenő operettjében mindenki akar valakit – mindenki mást és mégis ugyanazt.  A történet szerint Gróf Illésházy László adósságainak rendezése fejében eladja az ősi birtokot az egykor festékkereskedő, báróságát pénzen vett Malomszeginek. A gróf éppen távozni készül a kastélyból, amikor megérkezik az új tulajdons, lányával, Lilivel, és a kissé ütődött-bolondos Frédivel, a férjjelölttel. Malomszegi inasnak véli a grófot, felfogadja komornyiknak, aki csak azért megy bele a játékba, mert beleszeret Lilibe…
Huszka egyik legnépszerűbb operettje a Lili bárónő, és ki ne ismerné “Az egy kis cigaretta”, a “Tündérkirálynő légy a párom” és a “Gyere csókolj meg tubicám” című világhírű slágereket.