“A művészek érzelmes emberek” – Lévay Szilveszter az Operettszínházba látogatott

2017 december 22. péntek, 13:38

A Budapesti Operettszínház ismét műsorára tűzte Lévay Szilveszter Rebecca című musicaljét Béres Attila rendezésében. A premierre Budapestre látogatott a Grammy-díjas, magyar származású zeneszerző is.

Lévay Szilvesztert a bemutató közönsége hatalmas tapssal üdvözölte, ő pedig meghatottan köszönte meg a nézők szeretetét és a társulat munkáját. Mint mondta, a Rebecca hihetetlenül nívós, professzionális és egyben a lelket mélyen megérintő előadása is azt bizonyítja, hogy a Budapesti Operettszínház a világ bármely országában, bármely színpadon megállja a helyét, hiszen mind a színészek, mind a rendező, mind a zenekar teljesítménye világszínvonalú.

Lévay Szilveszter néhány napot tölt a magyar fővárosban, ez idő alatt találkozik az Operettszínház főigazgatójával, Lőrinczy Györggyel is. Reményei szerint újabb közös tervekről és jövőbeni együttműködésekről is szót ejtenek majd. “Bár Bajorországban élek, és sok időt töltök Ázsiában, gyakran tartózkodom Bécsben, tehát közel vagyunk egymáshoz, akár ő jön hozzám látogatóba, akár én jövök Budapestre. Igazán boldog vagyok, hogy másfél év után ismét itt lehetek és ígérem, mostantól többször látogatok majd ide.”

A világhírű komponista az utóbbi két évben elsősorban azon az új musicalen dolgozott, amit Tokióban mutattak be 2016 nyarán. A darab alapjául egy Japánban nagyon sikeres, negyven éve futó manga sorozat szolgál, melyben egy háromszáz évvel ezelőtti történet elevenedik meg és minden benne van, ami egy sikeres zenés darab kelléke: szerelem, féltékenység, háború, szenvedély, bosszú.

Lévay Szilveszter, Vágó Zsuzsi

“A művészek érzelmes emberek. Csak akkor tudunk alkotni, ha a szívünket és a lelkünket is beletesszük a munkánkba, legyen az rendező, színész vagy épp zeneszerző. Sokszor előfordul, hogy emiatt konfliktusok alakulnak ki, nem értünk egyet bizonyos művészi kérdésekben. Ilyenkor muszáj szünetet tartani. Az itteni művészek iránt érzett szeretetem azonban nem változott. Szomorú voltam, hogy sokáig nem láttam őket, de most új alapokra helyezzük a barátságunkat és ismét gyakori vendég leszek a Budapesti Operettszínházban” – mondta el Lévay Szilveszter.

Forrás: Budapesti Operettszínház

 
 

Kapcsolódó anyagok