Újabb rekordot döntött az Operettszínház

Ünnepi időszak és újévköszöntés a teátrumban!
2017 december 28. csütörtök, 11:20

December 27-én 5 helyszínen, 5 produkcióval, több mint 9400 néző előtt lépett fel a Budapesti Operettszínház társulata.

Újabb rekordot döntött a Budapesti Operettszínház. December 27-én három külföldi helyszínen és a színházban összesen több mint 9400 néző láthatta öt különböző produkciójukat. A müncheni Gasteigbe musical gálával, a kölni Musical Dome-ba A Szépség és a Szörnyeteg musicallel, a Capitole Gent-be pedig A víg özvegy című operettel érkezett a társulat, miközben Budapesten teltház előtt léptek fel a délutáni és az esti Isten pénze előadásban is, mellyel párhuzamosan a Kálmán Imre Teátrumban Veréb Tamás exkluzív, élőzenés estjével várták a könnyűzene rajongóit.

Év végi és újévi programokról részletesen:

A márciusban bemutatott előadás, A víg özvegy című Lehár-remek Szabó Máté rendezésében, az Operettissima Nonprofit Kft.-vel együttműködésben hódítja meg Európa nagyvárosait. Július elején a trieszti Politeama Rosetti adott otthont Glavári Hanna és Daniló gróf fordulatos szerelmi történetének, december 27. és 29. között pedig – Belgiumban az első operettként – a Capitole Gent közönsége előtt mutatkozik be három estén át, német nyelven, mintegy 2400 néző előtt. A flamand közönség Hanna szerepében Bordás Barbarát, Danilóként Vadász Zsoltot, Rosillonként pedig a színház vendégművészét, Balczó Pétert üdvözölheti, Valencienne-t Lukács Anita, Nyegust Peller Károly, báró Zéta Mirkót Bardóczy Attila alakítja, míg Kromovot Faragó András, Olgát pedig Oszvald Marika kelti életre az Ének- és Balettkar, valamint a debreceni Kodály Filharmonikusok segítségével, Somogyi-Tóth Dániel dirigálásában.

A víg özvegy – fotó: Gordon Eszter

Már nem meglepetés, hogy a társulat december közepén A Szépség és a Szörnyeteg című musicallel útnak indul német nyelvterületre. A BB Promotion-nel együttműködésben, hat éve töretlen sikerrel futó vendégjátékok sorozata egészen január 21-ig tart, a helyszínek pedig ez alkalommal Bréma, Köln, Frankfurt és Luxemburg – utóbbi közönsége most először találkozhat a produkcióval. Belle és a fenevad szívet melengető történetét – amelynek 500. német nyelvű előadását a társulat nyáron, Drezdában ünnepelte – ezúttal 52 alkalommal, összesen körülbelül 68.000 néző láthatja. A címszerepekben Barkóczi Sándort, Homonnay Zsoltot, Szentmártoni Normant, Jenes Kittit, Füredi Nikolettet, Fekete-Kovács Veronikát láthatják, de Németh Attila, Magócs Ottó, Serbán Attila, Sánta László, Oláh Tibor, Szerémy Dániel, Bálint Ádám, Angler Balázs, Karsai J. András, Földes Tamás, Polyák Lilla, Kisfaludy Zsófia, Ábrahám Gabriella, Sz. Nagy Ildikó, Aczél Gergő, Szabó Dóri, Kocsis Tamás és Siménfalvy Ágota is feltűnik a mesében.

A Szépség és a Szörnyeteg – fotó: Gordon Eszter

Karácsonykor a musical csapat a müncheni Gasteigben varázsol el három estén át öt előadással, alkalmanként közel 2000 nézőt azzal a nagyszabású musicalgálával, amelyet Bori Tamás rendezésében a közönség november végén már megtekinthetett a Budapesti Operettszínházban. A Forever Broadway műsorában a világ zenés színpadainak valaha volt legnagyobb sikereiből hallhatnak sokszínű válogatást Janza Kata, Katona Klaudia, Lévai Enikő, Nádasi Veronika, Cseh Dávid Péter, Kocsis Dénes, Laki Péter és Serbán Attila, valamint német kollégáik Dorothea Baumann és Oedo Kuipers előadásában, a Musical együttes és a Makláry László főzeneigazgató által vezényelt zenekar közreműködésével. Felcsendülnek az Oroszlánkirály, Az operaház fantomja, a Macskák, az Elisabeth, A Szépség és a Szörnyeteg, a Grease, a Vámpírok bálja, a My fair lady és az Evita legjobb dalai, az élményt pedig lenyűgöző koreográfiák és óriás led-falas vetítés teszik teljessé. A müncheni vendégjáték után a csapat hazatér, és ezzel a műsorral búcsúztatja majd az óévet a nagyszínpadon.

Mindhalálig musical – fotó: Somfai Péter

 Évek óta hagyomány, hogy a karácsonyi időszakban a külföldi vendégjátékok mellett a Budapesti Operettszínházban dupla előadásokkal várja a nézőket a karácsonyi “sláger”, a Tolcsvay László által jegyzett Isten pénze Somogyi Szilárd rendezésében. A főbb szerepekben Földes Tamás, Szomor György, Szabó P. Szilveszter, Németh Attila, Szerényi László, Pálfalvy Attila, Molnár André Lukács, Tóth Bercel Balázs, Simon Panna, Kardffy Aisha, Kerényi Miklós Máté, Veréb Tamás és Kocsis Dénes kalauzolja el a nézőket egy igazi karácsonyi mesevilágba. A Charles Dickens Karácsonyi ének című műve alapján készült musicalt a nagy érdeklődésre való tekintettel januárban is műsorra tűzik. Az Isten pénze egyik fiatal Scrooge-ának köszönhetően pedig a könnyűzene rajongói is megtalálják a programjukat az ünnepi időszakban. Veréb Tamás novemberben mutatkozott be Dualitás című önálló estjével, melyből karácsonykor (december 26., 27.) ráadással kedveskedett a nézőknek a Kálmán Imre Teátrumban. Az élőzenés koncert egyedi köntösben mutatja be Veréb Tamás eddigi színházi szerepeit és könnyűzenei munkásságát.

Szilveszter után sem áll meg az élet:

Az Operettszínházban Szilveszter után sem áll meg az élet! A hagyományokhoz híven az újévet egy káprázatos operett gálával nyitják meg. Bordás Barbara, Fischl Mónika, Frankó Tünde, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly, Vadász Zsolt szereplésével egy igazi lendületes műsorra várják önöket a legnépszerűbb operettek legszebb dalaival. Évindító eseményeik sorát a vidéki nézők örömére két városban is folytatják, először január 5-én, a szegedi Városi Sportcsarnokban, majd 6-án a debreceni Főnix Csarnokban. Többek között Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss, Lévay Szilveszter legnépszerűbb operett melódiái mellett, felcsendülnek részletek az István a királyból, a Cabaretból, a Hairből, az Evitából, a West side storyból és számtalan más méltán népszerű musicalből is, a szólisták, valamint a színház és balettkara, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tánckara és a debreceni Kodály Filharmonikusok (élükön Somogyi-Tóth Dániel) segítségével.

Gubik Petra és Kocsis Dénes, fotó: Gordon Eszter

És ha már újesztendő, új bemutatókról se feledkezzenek meg! Az év első hónapjában egy kultikus előadás premierjére készülnek. Január 19-én, az Oscar Wilde világhírű regénye alapján, Várkonyi Mátyás által írt Dorian Gray-t mutatják be a Kálmán Imre Teátrumban. A vad szenvedélyekkel és tomboló érzékiséggel átitatott, misztikus történetet Réthly Attila rendezi, a címszerepet Kocsis Dénes alakítja, mellette az előadás ősbemutatójának főszereplője, Csengeri Attila, és a hajdani, német nyelvű előadás főszereplője, Homonnay Zsolt, továbbá Janza Kata, Gubik Petra, Pesák Ádám és Kalocsai Zsuzsa is látható.