Ünnepi gálaesttel búcsúztatta az óévet a Szolnoki Szigligeti Színház

2018 január 05. péntek, 16:07

A BUÉK 2018 Szilveszteri Gálaest előkészületei már nyár végén megkezdődtek. A 3 órás műsor elkészítésén több mint 200 fős szakmai stáb dolgozott.


Lőrincz Judit, a színház egyik művésze így mesélt a produkcióról: „Hangulatában laza és szórakoztató. Szerepelt benne opera, operett és a könnyedebb műfajok, éjfélhez közeledve pedig még lazább volt a hangulat.” A zenés műsor célja első sorban az ünneplés volt, egy új, boldog év köszöntése.

Barabás Botond színész úgy véli: „ Nyilván nem lehet összehasonlítani az évadban játszott prózai vagy egyéb zenés darabokkal, ebben igazából próza nem jelent meg, csak a zene, csak a szórakoztatás, csak a mulatozás.”

Vendégművészként Rácz Márton karnagy vezette a Szolnoki Szimfonikusokat, a fellépők között pedig Kecskés Tímea is szerepelt, aki így fogalmazott:„Ebben a műsorban több fajta karaktert lehet eljátszani. A szolnoki színház gáláit a tévében mindig megnézem és nagyon büszke vagyok, hogy itt lehetek a szolnoki színház színpadán.”

A Szigligeti Színház direktora, Balázs Péter is részt vett az általa rendezett produkcióban.
„Az összes színháznak ilyen közönséget kívánok, mint a szolnoki. Nagyon boldog új esztendőt és a régi szokásaikat, a színház szeretetét sose felejtsék el” – mondta a direktor.

A gálán olyan előadásokból hallhattak részleteket, mint a Bécsi vér, a Csárdáskirálynő, a Mary Poppins vagy a My Fair Lady. Sok ismerős dallam csendült fel nemcsak ifj. Johann Strausstól, vagy Frederick Loewe- től, hanem az opera világából, Giacomo Puccinitől is.

A gálaműsorban fellépett Rost Andrea operaénekes és lánya, Harazdy Eszter, Szarka Tamás költő, zeneszerző és énekes, Balázs Fecó énekes, Mikó István színművész, és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai és énekesei. A hagyományokhoz hűen a Duna Tv is közvetítette az eseményt szilveszterkor.

Videót az eseményről ITT találnak.