Karafiáth Orsolya, Bella Máté és Jávori Ferenc Fegya előadásaval is vár az Operett

2018 január 16. kedd, 11:05

Bemutatóval, musical gálával, visszatérő produkciókkal és népszerű repertoár előadásokkal indítják a tavaszi szezont a Nagymező utcai teátrumban.

Elfújta a szél

Elfújta a szél

Visszatér az Elfújta a szél

Március első napjaiban a Margaret Mitchell regénye alapján készült zenés darabbal, a Scarlett O’Hara életét feldolgozó Elfújta a szél című musicallel várják a nézőket.

Gerard Presgurvic zeneszerző művét Gubik Petrával és Vágó Zsuzsival a címszerepben, Somogyi Szilárd rendezésében láthatják a tavasz folyamán összesen kilenc alkalommal. A rejtélyes, már-már krimiszerű történet főbb szerepeiben Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter, Homonnay Zsolt, Polyák Lilla, Janza Kata, Bálint Ádám, Mészáros Árpád Zsolt, Szulák Andrea és Peller Anna mellett már Dancs Annamarit is üdvözölheti a közönség.

Szintén egy irodalmi alkotás, Victor Hugo világhírű regénye az alapja egy másik musicalnek, A Notre Dame-i toronyőrnek, amelyet március 17-től 19-ig, majd április elején tűznek műsorra. A hős Quasimodo, a kemény Frollo és a gyönyörű Esmeralda történetét mintegy kilencszer követhetik végig az érdeklődők.

Gubik Petra és Kocsis Dénes

Dorian Gray és régi kedvencek

Januári bemutató a Várkonyi Mátyás, Ács János és Gunar Braunke Oscar Wilde kultikus regénye alapján írt musical, a Dorian Gray, Kocsis Dénessel a címszerepben. Partnerei a német nyelvű előadás egykori főszereplője, Homonnay Zsolt, valamint többek között Gubik Petra, Janza Kata, Kalocsai Zsuzsa, Dézsy Szabó Gábor, Papadimitriu Athina lesznek, és hosszú idő után először köszönthetjük a színházban a musical legendás, 1990-es változatának címszereplőjét, Csengeri Attilát is, aki ezúttal Basilt, a festőt alakítja majd.

Virágot Algernonnak

Daniel Keyes Virágot Algernonnak című könyvének musical változatát is elcsíphetik március közepén és április elején, a Raktárszínházban. A főbb szerepekben Kerényi Miklós Máté, Szendy Szilvi, Szabó P. szilveszter, Nádasi Veronika, Földes Tamás, Pálfalvy Attila, Auksz Éva, Kékkovács Mara, Gömöri András Máté, Pesák Ádám, Németh Attila és Sipos Imre lép színpadra.

Nádasi Veronika decemberben mutatta be első élőzenekaros koncertjét, amelyben az ismert dalok mellett zenei különlegességek is elhangzottak. Az estet – amelyen Veronika néhány dal erejéig vendégül látja egyetemi osztálytársát, Peller Annát is – a nagy érdeklődésre való tekintettel tavasszal is műsorra tűzik.

Jávori Ferenc Fegya

Jávori Ferenc Fegya estje is látható lesz

Március 9-től A Kálmán Imre Teátrumban több mint huszonötéves múltra visszatekintő Budapest Klezmer Band vezetője, Jávori Ferenc Fegya egy bensőséges hangulatú esten személyes történetekkel fűszerezve mutatja be pályáját és életművét a kárpátaljai gyermekkortól kezdve a budapesti éveken át a visszhangos európai és amerikai sikerekig.

A szerző és muzsikustársai a sok humorral és életörömmel átszőtt sajátos kompozíciókban a hagyományos jiddis motivumokat elegyítik más népzenei elemekkel, és egy csepp modernitással is. A Levelek otthonról címet viselő összeállításban instrumentális és vokális szerzemények egyaránt helyet kapnak majd, s ez utóbbiakban a Budapesti Operettszínház művészei, Janza Kata, Siménfalvy Ágota, Földes Tamás és Szabó P. Szilveszter is közreműködnek.

A Mindhalálig musical című gálaműsorban – amelynek az ünnepi időszakban állva tapsolt a müncheni és a magyar közönség egyaránt – a világ zenés színpadainak valaha volt legnagyobb sikereiből hallhatnak válogatást az Operettszínház színészeinek előadásában: felcsendülnek Az oroszlánkirály, Az operaház fantomja, a Macskák, az Elisabeth, A Szépség és a Szörnyeteg, a Grease (Pomádé), a Vámpírok bálja, a My fair lady és az Evita legjobb dalai is.

A filmipar hőskorát idéző, látványos szteppjelenetekkel és slágerekkel teli musical, az Ének az esőben öt alkalommal látható majd.

Karafiáth Orsolya és Bella Máté

Horror vígmusical Karafiáth Orsolya és Bella Máté tollából

 Karafiáth Orsolya és Bella Máté fergetegesen mulatságos horror vígmusicaljét mutatják be márciusban, amelynek főhősnője, Orsi új albérletbe költözik. A különös házban lakik még Máté bácsi, egy rozzant, öreg alkoholista, Bori néni, a szerelemre éhes, mindig felcicomázott idős hölgy, valamint András, az örökké depressziós újságíró. Ráadásul ide fészkelte be magát a macskadémon is, aki a legváltozatosabb alakokat öltve igyekszik pokollá tenni a lakótársak életét… A darabban Peller Anna, Homonnay Zsolt, Oszvald Marika, Faragó András és Bálint Ádám mellett Szemenyei Jánost üdvözölhetjük, aki Homonnay Zsolttal felváltva alakítja a címszerepet.

Luxemburg grófja, fotó: Gordon Eszter

Az Operettszínház tavaszi operettkínálata

A víg özveggyel és a novemberben bemutatott, különleges koreográfiákkal és formabontó jelmezekkel színesített Luxemburg grófjával is készülnek tavaszra. A klasszikusok sorából persze nem maradhat ki az egyik legmulatságosabb magyar operett, a Mágnás Miska sem, amelyben márciustól Rolla grófnő szerepében Lévai Enikő mellett újra látható Lukács Anita is. Kálmán Imre életművének állócsillagai és legérdekesebb darabjai is érkeznek: tavasszal látható a Marica grófnő, A Csárdáskirálynő és A chicagói hercegnő is. A fentieken túl a Raktárszínházban továbbra is repertoáron szerepel A régi nyár és a Lili bárónő.

Márciusban visszatér az Én és a kisöcsém című előadás Réthly Attila rendezésében, amelyben minden együtt van, ami a zenés előadásokat élteti:  jól megrajzolt, eredeti figurák, fergeteges humorral megírt fordulatos történet, szellemes szövegű örökzöld slágerek, mint például az “Egy kicsit angyal legyen, egy kicsit démon…“, a “Pá kis aranyom, pá…“ és a  “Mia bella Signorina“. Az előadás különlegessége, hogy kelemen Kató szerepében Simon Panna mellett mostantól Vágó Zsuzsit köszönthetjük!

Kékszakáll – szereplők, alkotók

Kékszakáll premier februárban

A társulat már gőzerővel készül a februári bemutatóra, és a feleségeit sorra fogyasztó, veszedelmes Kékszakáll történetét Székely Kriszta rendezésében márciusban és áprilisban is műsoron tartják. Az előadásban Boncsér Gergely, Vadász Zsolt, Bordás Barbara, Peller Károly, Erdős Attila, Csuha Lajos, Kállay Bori, Kalocsai Zsuzsa, Ludovik Kendi, Dolhai Attila és Veréb Tamás mellett Lusine Sahakyan operaénekest, és a Katona József Színház művészét, a számos szakmai elismeréssel jutalmazott Szacsvay Lászlót üdvözölhetjük, aki Bobeche szerepében először lép az Operettszínház színpadára.

Áprilisban pedig a társulat oszlopos tagja, Felföldi Anikó születésnapja alkalmából megújult fedélzettel fut be a Kálmán Imre Teátrum kikötőjébe a La Paz luxushajó, azaz visszatér az Amerikai komédia! A zenét – szvinges és dzsesszes dallamokkal és ritmusokkal – az Artisjus- és Fonogram-díjas komponista és szaxofonművész, Bársony Bálint szerezte, aki a produkcióban maga is színpadra lép az általa vezetett zenekar élén. A hajón felbukkan még Janza Kata, Homonnay Zsolt, Bálint Ádám, Földes Tamás, Falusi Mariann és Brasch Bence is.

Ördögölő Józsiás

A gyerekek kedvencei is műsoron lesznek

Természetesen nem hiányozhatnak a gyerekek kedvencei sem, a Raktárszínházban az elmaradhatatlan Erdei kalamajka és a Lázár Ervin meséjéből készült mesés bábmusical, a Szegény Dzsoni és Árnika, a nagyszínpadon pedig az Ördögölő Józsiás című rockoperett és a Peller Károly rendezte családi mesesó, az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó várja a kicsiket és a nagyokat.

A megújult Átriumban továbbra is terítéken a latin temperamentum és a nyugtatóval megbolondított gazpacho, vagyis a Nők az idegösszeomlás szélén musical Peller Annával a főszerepben, de az első tavaszi hónapban a világ legnépszerűbb női festőművészét sem kell nélkülözniük a nézőknek, hiszen a Duda Éva Társulattal együttműködésben készült, Frida Kahlo életéről szóló összművészeti előadás is repertoáron marad.

Forrás: Budapesti Operettszínház