“Gyönyörű szerep vár rám” – Dobó Enikő a Cirkuszhercegnőben is bemutatkozik

2018 január 24. szerda, 12:45
A Csárdáskirálynő után a Cirkuszhercegnő címszerepében lép színpadra Dobó Enikő.

A Miskolci Nemzeti Színház produkciójának bemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz július 20-án és 21-én Szabó Máté rendezésében. A Fedorát alakító Dobó Enikő partnere Miller Zoltán.

 

“Fantasztikus meglepetés és boldogság számomra, hogy a Csárdáskirálynő után alig pár hónappal Kálmán Imre másik csodálatos nagyoperettjének primadonna szerepét is eljátszhatom! Áprilisban kezdjük a próbákat Miskolcon, ahol június elején tartjuk a produkció előbemutatóját” – mesélte a kecskeméti Katona József Színház művésze.

Katona József Színház / A Csárdáskirálynő

A Cirkuszhercegnő lehengerlő, grandiózus zenéje, igényes áriái és elsöprő fináléja, valamint a cirkusz különleges világát idéző atmoszférája miatt méltán vált a közönség egyik legnagyobb kedvencévé világszerte. Szabó Máté rendezése a 2018-2019-es évadban a Miskolci Nemzeti Színházban is látható lesz.
“Eddig Budapest és Kecskemét között ingáztam, a következőszezonban azonban Miskolc is az úticéljaim között szerepel majd. Gyönyörű szerep vár rám, igazi nagy kihívás! Óriási öröm lenne, ha a kecskeméti nézők között is akadnának olyanok, akik kedvet kapnak, és eljönnek megnézni a produkciót.” – tette hozzá Dobó Enikő.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad, fotó: Éder Vera

A nagyszabású operettbemutató, a Cirkuszhercegnő a Budapesti Nyári Fesztivál jubileumi évadában lesz látható. A szigeti nagyszínpad idén 80 éves történetének kezdeteitől jelen levő egyik legkedveltebb zenés szórakoztató színpadi műfaja, a nagyoperett a legendás Kálmán Imre egyik legnépszerűbb darabjával tér vissza több mint egy évtized kihagyás után a nyári színház repertoárjába. A Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös bemutatóját 2018. július 20-án és 21-én, két alkalommal láthatja a budapesti közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Forrás: Kecskeméti Katona József Színház, Színház.org