“A Kékszakáll rengeteg témát érint humoros formában” – Videointerjú Székely Krisztával

2018 március 23. péntek, 15:25

Februárban mutatta be az Operettszínház a Kékszakáll című Offenbach-operettet Székely Kriszta rendezésében. A szerelmi viszonyokról és hatalomvágyról szóló műről mesélt az alkotó.

Kékszakáll próba / Fotó: Gordon Eszter

Kékszakáll próba / Fotó: Gordon Eszter

A feleségeit sorra fogyasztó Kékszakáll története ismerős lehet a nézők számára. Jacques Offenbach életörömöt sugárzó, zeneileg is sziporkázó operettje komédiává alakítja a véres legendát, szerelmi és politikai intrikákkal dúsítva az egyébként is akciódús cselekményt.

Az Operettszínház új bemutatója leporolja a romantikus történetet, és egy mai néző számára is ismerős közegbe, a vállalati szférába helyezi. Kékszakáll vezérigazgató és Bobeche szenátor a hierarchia csúcsán, teljhatalommal rendelkeznek beosztottaik élete felett, egészen addig, amíg Boulotte, egy szókimondó takarítónő kézbe nem veszi a dolgokat. A furcsa szerelmi viszonyokról és hatalomvágyról szóló előadást, a Katona József Színház fiatal rendezője, a Színikritikusok Díjával is jutalmazott Székely Kriszta állította színpadra, aki korábban a Kreatív kapcsolatok című kamaraoperát rendezte a Kálmán Imre Teátrumban.

“Ez a darab szól a szerelemről, a férfi-női viszonyról,  hatalomról, kiszolgáltatottságról, rengeteg dolgot pendít meg humoros formában – és nagyon komoly formában is. Azt például kifejezetten szeretem ebben a darabban, hogy van a közepén egy vaskos, gyönyörű operaduett, ami komoly érzelmi központot a két főhős számára és egyensúlyban tartja a történetet” – mondta Székely Kriszta a videointerjúban.