Lili bárónő az Operettszínházban – A nagyszínpadra költözik az előadás

2018 április 15. vasárnap, 16:48

Május 31-én ünnepelik a Lili bárónő 300. előadását a Raktárszínházban, mivel azonban ott 100 fős a nézőtér, sokan nem tudtak a jubileumi operettre jegyet váltani. A teátrum egyik lelkes nézője, Fejes Hajnalka Lőrinczy György főigazgatóhoz fordult és levelében megkérdezte, nem lehetne -e a nagyszínpadra “adaptálni” a produkciót.

Az ötletet nagyszerűnek találták, így született meg a Lili bárónő 300+1, amelyet június 6-án, 19.00 órától láthatnak a nagyszínpadon, természetesen ugyanazokkal a vendégekkel és meglepetésekkel, mint a 300. előadáson. Lőrinczy György a TV2 Mokka című műsorában ma reggel azt is bejelentette, hogy ezúttal nagyzenekari kísérettel játsszák a közönségkedvencet.

A jegyértékesítés már megkezdődött.

Béres Attila rendezésében a Lili bárónőben színpadra lép Lukács Anita, Lévai Enikő, Dolhai Attila, Jantyik Csaba, Szolnoki Tibor, Dézsy Szabó Gábor, Lehoczky Zsuzsa, Siménfalvy Ágota, Kalocsai Zsuzsa, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly, Szendy Szilvi, Pesák Ádám.

A Huszka-operett koreográfiáját Bodor Johanna jegyzi, a díszletet Bátonyi György, míg a jelmezeket Bánki Róza tervezte.

Ajánló a darab elé:

A Huszka Jenő nagyszerű slágereivel dús operett a szenvedély és a komikum végletes formái közé vezet – egy meglehetősen szűk, intim térben, a Raktárszínházban. A kettő találkozásából születő feszültség adja azt az energiát, melynek köszönhetően az előadás szétrobbantja a műfaj hagyományosan elfogadott kereteit. A Lili bárónő egyszerre több és kevesebb is egy nagyoperettnél: csupán kilenc színész és egy hihetetlen történet.

“Érdekel a szituáció” – mondja a nincstelen gróf, amikor komornyik-ruhába bújva vállalja, hogy szolgálatba áll a gazdag bárónál és leányánál. A gróf, aki komornyikot alakít, egyébként sikeres színpadi szerző; a lány, aki szerelmes lesz a komornyikba, színésznői álmokat dédelget. A színésznő, aki a szomszéd birtokon nyaral, meg akarja szerezni a színpadi szerzőt; a lány a komornyikot; a lány apja pedig a grófot. A Lili bárónő “szituációjában” mindenki akar valakit – mindenki mást és mégis ugyanazt.