„Erősen él bennem a versenyszellem” – Kocsis Dénes válaszolt

2018 május 19. szombat, 12:08

Az Operettszínház fiatal színésze hisz abban, hogy minden akkor történik, amikor arra a legnagyobb szüksége van. Kocsis Dénes kimondatlan szerepálma teljesült: a címszerepet alakíthatja az István, a király rockoperában, amelyet a teátrum Baján mutat be idén nyáron Székely Kriszta rendezésében. A színészt a nextland.hu kérdezte.

A nextland.hu cikkéből:

Kocsis Dénes elárulta, hogy az élet valahogy mindig a színház felé sodorta, azon belül is leginkább a zenés színjátszás irányába. “Egy kicsit olyan érzés, mintha ennek így kellett volna történnie. Hiába szerettem volna tévében szerepelni, tehetségkutatón indulni, folyton falakba ütköztem. Az egész olyan volt, mintha egy láthatatlan erő visszatartana, és azt közvetítené, hogy nekem az Operettszínházban a helyem. Bevallom, nem volt nehéz megbarátkoznom a helyzettel, és el is fogadtam, hogy nekem ez a színház a második otthonom, ahonnan nem akarok elköltözni” – fogalmazott a színész.

Gubik Petra és Kocsis Dénes az István, a király sajtótájékoztatóján – fotó: Gordon Eszter

Arra a kérdésre, hogy mekkora kihívást jelent számára István karaktere, így felelt: “Egy következő állomás, egy újabb kihívás, amit Varga Miklós és Feke Pál után úgy kell elénekelnem, hogy az enyém legyen, s ne hasonlítson rájuk. Nyilván a hangszín is egy adottság, de azt szeretném, hogy azok, akik eljönnek és megnézik az előadást, azt érezzék, hogy ez a srác méltó erre a szerepre. Azt gondolom, hogy bátor vállalkozás bemutatni ezt a darabot úgy, hogy az elmúlt évek során már jó néhány verzióban feldolgozták a történetet, így a rendezőnek sem lesz könnyű feladata. Szerintem ez egy olyan kultuszdarab, ami minden magyar ember számára nagyon fontos, boldog vagyok, hogy én is részt vehetek benne. Az pedig, hogy magát Istvánt alakíthatom, csak hab a tortán! Óriási megtiszteltetés a címszerepet játszani és nagyon örülök annak is, hogy egy új helyzetben próbálhatom ki magamat, ráadásul Székely Krisztával, akivel nagyon várom a közös munkát! Nagyon szeretem ezeket a dalokat, gyerekkoromban is üvöltve énekeltük őket. Hidegrázós élmény, ha belegondolok, hogy most én adom elő ezeket a számokat a színpadon.”

Kocsis Dénes azt is elmesélte, az élet mindig úgy sodorta magával, hogy tudja értékelni azt, amije van, és azt is, amit kap. Úgy fogalmazott: “Tudatosan törekszem is arra, hogy ne felejtsem el azt az utat, amit bejártam, hogy milyen volt például 80 kilósan tálcát tartani a Rómeó és Júliában. Tisztában vagyok vele, hogy nem voltam Rómeó karakter abban az időszakomban, az még egy teljesen kialakulatlan srác volt, de látom, hogy ahhoz a ponthoz képest mennyit változtam! Kicsit borzongató, ha 30 évesen belegondolok, hogy immár 11 éve vagyok az Operettszínház tagja. Ez óriási dolog. Repül az idő, olyan, mintha pár évvel ezelőtt kerültem volna oda, és tudom, hogy a stúdiósoknak most már én is jelenthetem azt a példaképet, aki nekem annak idején Mészáros Árpád Zsolt volt (…)”

Dolhai Attila és Kocsis Dénes az István, a király sajtótájékoztatóján – fotó: Gordon Eszter

Augusztus 24-én Székely Kriszta rendezésében a bajai Petőfi Szigeten mutatja be a Budapesti Operettszínház Szörényi Levente és Bródy János kultikus rockoperáját. Istvánt Kocsis Dénes, Koppányt Dolhai Attila kelti életre. A zenés darab ősztől beköltözik a Nagymező utcai teátrumba is. Gubik Petra Réka bőrébe bújik, Saroltot Polyák Lilla alakítja. A három magyar úr szerepében Mészáros Árpád Zsoltot, Szabó P. Szilvesztert és Földes Tamást láthatják. Torda váltott szereposztásban Szomor György és György Rózsa Sándor, Laborc Kerényi Miklós Máté, Gizella pedig a nemrég az Operettszínház stúdiójában végzett Maros Bernadett lesz. Koppány feleségeit Szendy Szilvi, Bódi Barbara és Faragó Alexandra alakítja. A német lovag, Vecelin szerepében Gömöri András Máté lép színre. Asztrik főpapot Homonnay Zsolt kelti életre.

Forrás: nextland.hu/Borsos Zsuzsanna, Színház.org