Lili bárónő 300+1 – Az Operett nagyszínpadára költözött a rendhagyó előadás

2018 június 12. kedd, 8:00

Május végén ünnepelték a Lili bárónő 300. előadását a Raktárszínházban, mivel azonban a jubileumi operettre sokan nem tudtak jegyet váltani, rendhagyó előadást szerveztek az Operettszínház nagyszínpadára. A Lili bárónő 300+1-et június 6-án láthatta a közönség.

Nézői javaslatra, a Lili bárónő című Huszka operett 300.előadásának tiszteletére egy estére a nagyszínpadra költözött az előadás, Lőrinczy György főigazgató pedig a jeles alkalomra igazgatói titulusát és páholyát is átadta Fejes Hajnalka ötletgazdának. A rendhagyó, meglepetésekkel és humorral teli estre meghívtak mindenkit, aki szerepelt az elmúlt 13 évben az operettben.

Fotó: Kállai-Tóth Anett

Május végén ünnepelték a Lili bárónő 300. előadását a Raktárszínházban, mivel azonban ott 100 fős a nézőtér, sokan nem tudtak a jubileumi operettre jegyet váltani.

A teátrum egyik lelkes nézője, Fejes Hajnalka Lőrinczy György főigazgatóhoz fordult és levelében megkérdezte, nem lehetne -e a nagyszínpadra “adaptálni” a produkciót.

Az ötletet nagyszerűnek találták, így született meg a Lili bárónő 300+1, amelyet június 6-án láthattak a nagyszínpadon, természetesen ugyanazokkal a vendégekkel és meglepetésekkel, mint a 300. előadáson. Ezúttal nagyzenekari kísérettel játszották a közönségkedvencet.

Tarjányi Tamás, Vadász Dániel, Dolhai Attila, Jantyik Csaba / fotó: Kállai-Tóth Anett

Béres Attila rendezésében a Lili bárónő ünnepi előadásán színpadra lépett mások mellett Lukács Anita, Lévai Enikő, Dancs Annamari, Dolhai Attila, Vadász Dániel, Tarjányi Tamás, Jantyik Csaba, Szolnoki Tibor, Dézsy Szabó Gábor, Vizi Dávid, Lehoczky Zsuzsa, Siménfalvy Ágota, Kalocsai Zsuzsa, Náray Erika, Kerényi Miklós Máté, Szabó Dávid, Peller Károly, Szendy Szilvi, Pesák Ádám, Kiss Zoltán, Bori Tamás, Brasch Bence. Geszthy Veronika hiányzott egyedül a jubileumi estről, a színésznő azonban igazoltan volt távol, hiszen nemrég született kisbabája.

A Huszka-operett koreográfiáját Bodor Johanna jegyzi, a díszletet Bátonyi György, míg a jelmezeket Bánki Róza tervezte.

 

Vass Kata / Színház.org