Az István, a király, az Apáca Show és a Semmelweis is látható lesz az Operettszínházban

2018 június 14. csütörtök, 9:30

Három különleges bemutatóval, színes bérletkínálattal, közönségkedvenc repertoár előadásokkal, nagyszabású operett gálával, és a Nagymező utca legfergetegesebb, kétnapos bulijával, a Pesti Broadway Fesztivállal indítják a színházi szezont az Operettszínházban. A jegyértékesítést június 13-án megkezdték az őszi előadásokra.

A 90-es évek ikonikus filmvígjátékából készült musical, a West Enden és a Broadwayn már nézők millióit elcsábító Apáca Show a Szegedi Szabadtéri Játékok után szeptember 8-án érkezik a nagyszínpadra a Zikkurat Színpadi Ügynökséggel együttműködésben, Szente Vajk rendezésében.

A főbb szerepekben Peller Annát és Sári Évit, Molnár Piroskát és Janza Katát, Alföldi Róbertet és Szabó P. Szilvesztert, valamint Feke Pált és Peller Károlyt láthatják.

István, a király / Gubik Petra, Kocsis Dénes / fotó: Gordon Eszter

Az augusztusi, bajai szabadtéri bemutatót követően szintén szeptemberben költözik a színház falai közé minden idők legsikeresebb, magyar rockoperája, az István, a király Székely Kriszta rendezésében. A koreográfiákat az Operettszínház balettigazgatója, Bodor Johanna és a néptáncban és néptánc alapú kortárs táncban már sokszorosan bizonyított Lénárt Gábor készíti.

A mostani bemutató zenei vezetője az a Makláry László, aki az 1983-as ősbemutatón is vezényelte a művet. Mellette a másik karmester Szabó Mónika, aki a kórusok betanításáért is felel. A díszlettervező Cseh Renátó, a jelmeztervező Pattantyus Dóra, művészeti tanácsadó pedig Szabó-Székely Ármin.

Semmelweis / fotó: Kállai-Tóth Anett

Szeptemberben a június 9-ei, a miskolci Bartók Plusz Operafesztiválon tartott ősbemutató után a Semmelweis című oratorikus kórkép a Raktárszínházba ‘költözik’ Szabó P. Szilveszterrel a címszerepben, Boross Martin rendezésében. Az asszonyokat Frankó Tünde, Nádasi Veronika és Lévai Enikő alakítják, de a különleges látványvilágú előadásban kiemelt szerepet kap a Bartók Béla Kamarakórus is.

2002 óta Kálmán Imre születésnapján, október 24-én ünnepeljük A Magyar Operett Napját. Hagyomány immár, hogy ezen az estén az Operettszínház nagyszabású gálaműsorral várja a nézőket, amelynek keretében az operett műfajhoz kapcsolódó elismeréseket is átadják több kategóriában.
Forrás: Operettszínház