Tatára érkezik a Marica grófnő

2018 július 02. hétfő, 15:30

Július 8-án a Tatai Angol-Kert Szabadtéri Színpadra érkezik a Marica grófnő Fogarassy Bernadett és Csengeri Attila főszereplésével.

 

Marica grófnő / Fotó: Pesti Művész Színház

Marica grófnő / Fotó: Pesti Művész Színház

Az egyik legismertebb Kálmán operettről:

A Marica grófnő egy ismert és népszerű slágerekkel teli szerelmes zenés vígjáték. A történetben: gróf Endrődy-Wittenberg Tasziló vagyonát elveszítve szégyenében Erdélybe menekül, majd beáll a Decsényiek ősi birtokán gazdatisztnek, Török Béla álnéven.

Amikor hazaér Bécsből a birtok úrnője, Marica, félve a hozományvadászoktól, azt mondja magáról, hogy ő Zsupán Kálmán báró jegyese. Ők ketten persze egymásba szeretnek, mely hatalmas szerelmi bonyodalmakat okoz. Az operettben olyan dalok csendülnek fel, mint a Szép város Kolozsvár, a Hej, cigány, a Szent Habakuk, a Ringó vállú csengeri violám…

A Pesti Művész Színház előadásában a címszerepet Fogarassy Bernadett alakítja. Az operettben Csengeri Attila, Gyurity István, Fogarassy András, Gróf Gréta, Zalay Lídia, Halász Aranka, Harsányi Gábor, Egri László, Borbáth Ottília is színre lép.

Marica grófnő / Fotó: Pesti Művész Színház

Marica grófnő / Fotó: Pesti Művész Színház

A Pesti Művész Színházról:

A Pesti Művész Színház (korábban Fogi Színház) 2000-ben a kulturális értékek terjesztése céljával alapított színházi „nem állandó” társulat, amely „kőszínház” nélkül évente sok tucat felnőtt színházi előadást tart országszerte.
A Pesti Művész Színházat Fogarassy András színművész alapította. Az elmúlt másfél évtizedben több tucat színdarabot állított színpadra és vitte el ezeket társulatával különböző falvakba, városokba, művelődési házakba, kulturális intézményekbe, városi színházakba.
A Marica grófnőt július 7-én Jászberényben, 8-án pedig Tatán láthatják.