“Minden percért megküzdöttem” – Az Operettszínház Honthy-díját kapta Gubik Petra

2018 július 08. vasárnap, 8:40

Június végén első alkalommal adták át a hazai operettjátszás felejthetetlen emlékű, emblematikus művészéről elnevezett Honthy-díjakat az Operettszínházban.

A 2017/18-as évad legjobb női főszereplőjének járó elismerést Gubik Petra vehette át a Dorian Gray-ben és A Notre-Dame-i toronyőrben nyújtott alakításáért.

A színésznő az elmúlt évről és arról mesélt, hogy mit szól a Honthy-díjhoz.

Gubik Petra szerint nem feltétlenül az adott évad szerepeiért kapott Honthy-díjat​. “Azt gondolom az itt eltöltött kemény munkám eddigi jutalmazása lehet a díj” – mondta.

Hozzátette: “Egy színházba nem elég bekerülni, bent is kell maradni és ennek én minden percéért megküzdöttem, de ez a küzdelem mindig előbbre vitt. Minden egyes szerep egy lépcsőfok afelé, hogy azzá váljak, aki lenni szeretnék. Egy díj átvétele azt is érezteti, hogy jó úton járok, és a legjobb visszaigazolás, hogy érdemes minden nap bejönni dolgozni és azon töprengeni, hogyan tudnám még jobban megcsinálni, még érdekesebben megformálni az adott karaktert.”

A színésznő elmesélte termékeny évadon van túl, mely alatt sokat tanult magáról.

Fotó: Gordon Eszter

A Honthy-díjakról:

Az elismerést öt kategóriában ítélte oda az ötfős zsűri, akik amellett, hogy a hazai, kulturális és pénzügyi élet meghatározó szereplői, lelkes rajongói az Operettszínháznak. Emellett az igazgatóság döntése nyomán átadták a Backstage díjat is, és az évad legjobb színpadi közreműködőjét is jutalmazták.

A díjazottakról ITT írtunk korábban.