A chicagói hercegnő – Turnéra indul Kálmán Imre jazzoperettje

2018 július 13. péntek, 10:00

A Budapesti Operettszínház A chicagói hercegnő című előadásával – ami tavaly a POSZT-on elnyerte a legjobb színpadi mozgás/koreográfia díját – a nyár folyamán még 4 helyszínre látogat el az országban és a határainkon túl.

A charleston és a csárdás párbaját Siófokon, Debrecenben, Fertőrákoson és Marosvásárhelyen láthatják.

Fotó: Budapesti Operettszínház

A chicagói hercegnőről:

Az operett főszerepiben Fischl Mónikát, Bordás Barbarát, Dolhai Attilát, Homonnay Zsoltot, Kalocsai Zsuzsát, Dancs Annamarit, Szendy Szilvit, Kerényi Miklós Mátét, Laki Pétert, Szulák Andreát láthatják.

az előadás koreográfusa Bodor Johanna, rendezője Béres Attila. Közreműködik a Színház Énekkara, Zenekara, Balettkara, valamint a MÁV Pesti Broadway Stúdió növendékei

A halhatatlan komponista 1928-ban Bécsben majd Budapesten bemutatott operettje méltatlanul elfeledett darabja Kálmán Imre gazdag életművének, jóllehet aktualitása aligha vitatható.

A történet szerint Mary, az elkényeztetett amerikai milliomoslány, fogadást köt barátnőjével, az ugyancsak dúsgazdag Edith Rockefellerrel, hogy melyikük tud európai útjuk során valami olyan különlegességet vásárolni, ami pénzért talán nem is kapható. A tét egymillió dollár. Az utazás során Mary megismerkedik Borisszal, egy képzeletbeli kelet-európai kis ország, Sylvária attraktív trónörökösével, és viharos találkozásukkal kezdetét veszi a világrendszerek küzdelme.A gazdag amerikai lány megvásárolja és átrendezi a reménytelen adósságokkal küszködő Sylvária uralkodói palotáját, de titokban Borisz szerelmére pályázik, a férfi pedig önbecsülését és kulturális hagyományait igyekszik megőrizni a mindent elsöprő tengerentúli befolyással szemben.

Charleston vagy csárdás, pénz vagy monarchia, amerikai életstílus avagy európai tradíciók – ezek a darab alapkérdései, amelyek természetesen a mű zenei anyagában is megjelennek. A színpadon egy jazz- és egy népizenekar segítségével az amerikai jazz számok mellett klasszikus operettmelódiák éppúgy felcsendülnek majd, mint cigány- és népzenei ihletettségű dalok.

Fotó: Budapesti Operettszínház

A turné hátralévő állomásai:

Július 22. vasárnap 21.00
Kálmán Imre Szabadtéri Színpad, Siófok – Színpart
Bővebb információ ITT.

Július 27. péntek és 28. szombat 20.30
Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen
Bővebb információ ITT.

Augusztus 10. péntek, 11. szombat, 12. vasárnap 20.00
Fertőrákosi Barlangszínház
Bővebb információ ITT.

Augusztus 31. péntek 19.00, szeptember 1. szombat 15.00 és 19.00
Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Nagyterem

Forrás: Operettszínház