Így készül az Apáca show az Operettszínházban

2018 július 25. szerda, 9:20
Augusztus 10-én a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatják be az 1992-es, azonos című vígjáték alapján készült musicalt Szente Vajk rendezésében.

Az RTL Klub stábja az Apáca show próbáján járt.

Apáca show – olvasópróba / Fotó: Szörényi Réka (Zikkurat Színpadi Ügynökség)

Magyarországon először láthatják a Broadwayn és Westenden 2006 óta nagy sikerrel futó musicalt. A zenés előadást a ’90-es évek ikonikus filmvígjátéka ihlette, amelyet először a Broadwayn a film főszereplője, Whoopi Goldberg mutatott be. A darabot eddig 18 országban állították színpadra, és több mint 6 millió néző látta, idén nyáron pedig megérkezik a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadára is a nyolcszoros Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken műve.

A musicalt július eleje óta próbálják a Budapesti Operettszínházban, Deloris van Cartier legendás karakterét Peller Anna és Sári Évi felváltva alakítja. “Deloris valójában szertelen, vágyik arra, hogy énekesnő legyen, de igazából nem találja a helyét a világban és az érdekes a történetben, hogy végül az apácáknál lel békére, nagyon megszeretik őt” – mesélte szerepéről Peller Anna.

Csonka András az előadás zenéjét hamarabb ismerte, mint a darabot, még évekkel ezelőtt vásárolta meg a musicallemezt Londonban. A produkcióban O’Hara atyát kelti életre és mint meséli, már a próbákon is érezhető, micsoda hangulata, energiája van a produkciónak.

Apáca show – olvasópróba / Fotó: Szörényi Réka (Zikkurat Színpadi Ügynökség)

A diszkó és soul dallamokkal fűszerezett musicalben Molnár Piroska, Feke Pál és Alföldi Róbert is szerepel. A díszleteken, jelmezeken és a koreográfián a rendező, Szente Vajk egy éve dolgozik a szakemberekkel.

 Az Apáca show először a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében kerül színpadra augusztusban, majd októbertől országos turnéra indul, érintve Pécset, Miskolcot, Zalaegerszeget, Nyíregyházát, Szombathelyet, Veszprémet, Debrecent, Győrt.
Forrás: RTL Klub, Színház.org