“A kezdetektől részese vagyok ennek az ünnepnek” – Kerényi Miklós Máté a Palotakoncertekről

2018 augusztus 03. péntek, 11:23

Kerényi Miklós Máté ötödik alkalommal lép fel a Budavári Palotakoncerteken. Augusztus 3-án és 4-én a közönség ezúttal táncos-komikusi énjét ismerheti meg az Oroszlános udvarban, ahol a klasszikus nagy slágerek mellett új számokban is láthatják majd. Lapszemle.

Szendy Szilvi és Kerényi Miklós Máté / fotó: Gordon Eszter

Kerényi Miklós Máté a Fideliónak adott interjújában elmesélte, mit jelent számára a Palotakoncerteken való fellépés: “Lehetne erről sablonosan beszélni, hogy mitől különleges szabadtéren, ráadásul a budavári környezetben színpadra lépni, de amitől nekem ez a koncert igazán különleges, az az, hogy már az első évben ott voltam én is az Oroszlános Udvarban, és ettől úgy érzem, már a kezdetektől részese vagyok ennek a mára hagyománnyá vált ünnepnek. Vadász Dániel és Nacsa Olivér nagyon nagy ötletét, hogy az operettnek, mint műfajnak és a 21. századi operett játszásnak egy ilyen kuriózumnak tekinthető koncert segít a széles körű terjesztésében és megismertetésében, fantasztikus dolognak tartom. Számomra is kuriózum, hogy ezen a gálán felléphetek.”

Budavári Palotakoncertek

Arról is szót ejtett, hogy a tévés közvetítésnek köszönhetően, ha ma kimondjuk azt a két szót, hogy Budavár és operett, szinte mindenkinek a Budavári Palotakoncert jut eszébe, ami lassan már egy nemzeti esemény. A színész úgy véli, ez a műsor nem jöhetett volna létre, ha nincs a Lőcsei Jenő.

“Jenő a Budapesti Operettszínház nagyon sok gálájának aktív közreműködője. Tehát pontosan tudja egy klasszik gálaest általános ismérveit. Egy ideje már beszélgettek arról Vadász Daniékkal, hogy ezúttal ne a szokványos koncert legyen, hanem próbáljunk meg ennek egy kerettörténetet adni. Hogy ne egymás után, hanem egymásból jöjjenek a számok. Ez egy kísérlet. Ehhez hasonló rendezvények egyébként voltak már a színházban, mint a Bor-gála vagy a Huszka-gála, amik szintén tematikus estek voltak. Én kedvelem, hogy van egy úgymond ‘storyline’-ja az estének és remélem, a nézők vevők lesznek rá” – tette hozzá.

A teljes interjút ITT olvashatják

Forrás: Fidelio / Spilák Klára