Kállay Borival érkezik a Bob herceg a csillebérci színpadra

2018 augusztus 16. csütörtök, 8:00

Augusztus 17-én Bozsó József rendezésében láthatják a népszerű Huszka-operettet a Csillebérci Szabadtéri Színpadon. A Veszprémi Petőfi Színház előadásában a főbb szerepeket Kállay Bori, Dósa Mátyás, Bodor Szabina, Halas Adelaida és Bozsó József játsszák.

Veszprémi Petőfi Színház: Bob herceg

A Bob herceget 1902 december 20-án mutatták be a Népszínházban. Innen eredeztethetjük a magyar operett játszást, hiszen a Bob herceg hatalmas sikeréből nőtt ki a magyar operett máig tartó világsikere.

A Veszprémi Petőfi Színház előadásában, melyet augusztusban Csillebércen is láthatnak, visszanyúlnak a gyökerekhez: Bakonyi Károly eredeti szövegkönyvét használták, félretéve a sok átiratot, mai színpadra alkalmazták, de érthetően megtartva a múlt század elejei nyelvezetet és hangulatot.

Veszprémi Petőfi Színház: Bob herceg

Ajánló az operett elé

Londonban, hej, van számos utca…” – és ezeket az utcákat járja éjjelente álruhában, mandolinját pengetve György herceg, az angol trón várományosa. Szerelme a szegény, de annál gyönyörűbb Annie és az utca népe csak Bobnak szólítja. Az anyakirálynő már kiszemelte György számára a leendő arát az udvarban – Annie kezére pedig a bugyuta borbély ácsingózik. „Te más világban, én más világban” – szárnyal a szomorú dallam Huszka Jenő operettjében, s mire a függöny legördül, kiderül legyőzi-e a rangkülönbséget a „minden akadályt legyőző szerelem”?

Veszprémi Petőfi Színház: Bob herceg

Huszka Jenő operettjének a különlegessége, hogy az első magyar nyelven írt operett volt: 1902 december 20-án mutatták be a Népszínházban. Innen eredeztethetjük a magyar operett játszást, hiszen a Bob herceg hatalmas sikeréből nőtt ki a magyar operett máig tartó világsikere. A veszprémi előadás alkotói visszanyúltak a gyökerekhez: Bakonyi Károly eredeti szövegkönyvét használták, félretéve a sok átiratot, mai színpadra alkalmazták, de érthetően megtartva a múlt század elejei nyelvezetet és hangulatot.

A Bob herceg főbb szerepeit Kállay Bori, Dósa Mátyás, Bodor Szabina, Halas Adelaida, Bozsó József játsszák. A jelmezeket Libor Katalin tervezte, a zenei vezető Kéménczy Antal.

Helyszín: Csillebérci Szabadtéri Színház
Időpont: 2018. augusztus 17., 20:00

Forrás: Csillebérci Szabadtéri Színpad , Színház.org