Augusztus 20-án a Duna TV-n láthatják a Budavári Palotakoncerteket

2018 augusztus 19. vasárnap, 12:31

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Budavári Palotakoncerteket, melyen a Budapesti Operettszínház gálaműsorát, a Bor, Dal, Asszony című estet láthatták a nézők. Az előadást augusztus 20-án a Duna Televízió tűzi műsorára.

Budavári Palotakoncertek / fotó: Gordon Eszter

A legismertebb operettszerzők, Kálmán Imre és Lehár Ferenc hagyatéka mellett minden évben, ritkábban hallható művek is fölcsendülnek a varázslatos koncerten.

Nacsa Olivér producer elmondta, továbbra is a Palotakoncertek az egyetlen olyan zenés színházi esemény, ami televízióban főműsoridőben látható. A hagyományoknak megfelelően, idén is az augusztus 20-i állami ünnepség sorozat záró programjaként kerül képernyőre a Duna TV-n.

Budavári Palotakoncertek / fotó: Gordon Eszter

Míg a korábbi években az volt a tematika, hogy a műsor nagy részét az Operettszínház repertoáron lévő darabjainak nagy slágerei adták, és mellettük kapott helyet egy-két új szám, illetve a következő évad bemutatóiból néhány részlet, ezúttal egy olyan műsort állítottak össze, amelynek túlnyomó része kifejezetten erre az alkalomra készül, a szerkezet pedig úgy épül fel, hogy a dalok szervesen kapcsolódnak egymáshoz.

A 2018-as gála fellépői: Boncsér Gergely, Bordás Barbara, Cseh Antal, Csuha Lajos, Dancs Annamari, Felföldi Anikó, Fischl Mónika, Dolhai Attila, Frankó Tünde, Kalocsai Zsuzsa, Kardffy Aisha, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, Laki Péter, Lévai Enikő, Lukács Anita, Oszvald Marika, Peller Károly, Rab Gyula, Szendy Szilvi, Vadász Zsolt.

Budavári Palotakoncertek / fotó: Gordon Eszter

A Bor, dal, asszony című gálaestet Makláry László főzeneigazgató és Szabó Mónika karigazgató vezényelte, Lőcsei Jenő mellett a koreográfus Lénárt Gábor volt.

A 2018-as gálát 2018. augusztus 20-án 21:35-től (1.rész) és 22:25-től (2.rész) láthatják a nézők.

forrás: Színház.org, Operett.hu