“Koncentrálás nélkül nem megy” – Vadász Zsolt az Egy éj Velencében című operettről

2018 augusztus 22. szerda, 10:00
A teológusi pályát cserélte éneklésre Vadász Zsolt, aki ezúttal egy bajkeverő borbélyt alakít, az Egy éj Velencében című előadásban.

A produkciót augusztus 24-én, 25-én, 26-án láthatjuk a fertőrákosi barlangszínházban németül, majd ősztől magyarul a Soproni Petőfi Színházban.

Vadász Zsolt így mesélt szerepéről: “Caramellot, a herceg borbélyát játszom, aki tulajdonképpen a darab szálait mozgatja, mondhatni, keveri a lapokat, ő okozza a konfliktusokat, miközben a saját csapdájába kerül bele” – mondta. A produkció művészeti vezetői Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea.

Vadász Zsolt (Fotó/Forrás: Budavári Palotakoncertek)

Vadász Zsolt a pályafutása során számtalan hazai és külföldi teátrumban énekelt, a világ több táján turnézott. Jelenleg a Budapesti Operettszínház tagja, miközben számos vendégszereplésre is hívják. Vadász Zsolt nem készült színésznek, teológus végzettségű, ezt a pályát cserélte fel az éneklésre, mert érdekelte a zenés színházi világ. Mint mondta, amit eredetileg tanult, az egyetemes értékrend, útmutató és érvényes az élet minden területére, így a színházra is.

Az Egy éj Velencében című mű nem ismeretlen számára, hiszen az Operettvilág Együttesben szinte a darab bemutatása óta alakítja a herceg, máskor meg a borbély szerepét. Magyarul, németül, sőt, a Kassai Nemzeti Színházban szlovákul is játszott a szerző népszerű operettjében.

Egy éj Velencében próbafotó

A színész elárulta: “Koncentrálás nélkül nem megy, tudni kell a szöveget pontosan és azt, hogy mi a szerep tartalma, a figura igazsága, mozgatórugója, érzelmi útja, bármilyen nyelven is játszik az ember. Ez egy vidám, komikus félreértésekre épülő szórakoztató mű, mulattat, az élet szépségét, könnyebbik részét ábrázolja Strauss népszerű és fülbemászó dallamaival együtt” – hangsúlyozta Vadász Zsolt, aki egy régi vendégszerepléskor már színpadra lépett Sopronban.

A soproni előadásban mások mellett Domoszlai Sándor, Vadász Zsolt, Teremi Trixi, Denk Viktória, Sipos Marianna, Savanyu Gergely, Ács Tamás, Molnár Anikó, Papp Attila, Major Zsolt, Farkas Tamás, Szalai Dóra, Rovó Péter, Galkó Balázs is szerepel.

A koreográfus Demcsák Ottó, a díszlet  Frieder Klein /Opernhaus  Graz/ a jelmez Tóth Barna nevéhez fűződik.

Forrás: Soproni Petőfi Színház