Kálmán Yvonne: “Nem most, hanem öt évvel ezelőtt írtam támogatólevelet Kerónak”

2018 augusztus 27. hétfő, 15:23

Kálmán Yvonne, az operett atyja, Kálmán Imre lánya kijelentette, ez alkalommal nem írt támogatólevelet Kerényi Miklós Gábor pályázatához.

Kálmán Yvonne azután nyilatkozott erről, hogy Kerényi Miklós Gábor egy öt éve írt támogatólevelet csatolt pályázatához, amellyel a Budapesti Operettszínház főigazgatói posztjáért indul.

Kálmán Yvonne

“Igen, én írtam ezt a levelet, de öt évvel ezelőtt. Azóta nagyon sok minden megváltozott, sok minden kiderült. Kero rengeteg embert tett tönkre, úgy kezelte a színházban a dolgozókat, mintha börtönben lennének. (…) Kero hazudik, úgy tesz, mintha most is támogatnám, pedig egy éve nem is beszéltünk. Előtte is csak vitatkoztunk, mert hiába kértem, hogy változtasson apám darabjainak rendezésén, nem tette” – nyilatkozta Kálmán Yvonne.

Kerényi Miklós Gábor ennek kapcsán kijelentette: “Nem vagyok hazug, ezt visszautasítom. A dolgozatban egyértelműen jelzem, hogy az ajánlás 2013-ból való, (…) amelyben varázslónak és csodálatos embernek nevez, és megköszöni, hogy szobrot állítottam az édesapjának. Mégis mi történt 2013 és 2018 között?” – tette fel a kérdést Kero, aki kijelentette, Yvonne és közte semmilyen konfliktusra nem került sor.

Legkésőbb október 22-én dőlhet el az Operettszínház sorsa. A főigazgatói pályázatot négyen adták be, Lőrinczy Györgyjelenlegi főigazgató, Szente Vajk színész-rendező, Kiss B. Attila operaénekes és Kerényi Miklós Gábor. A pályázat lezárása után a szakmai bizottságnak egy hónapja van arra, hogy javaslatot tegyen a miniszternek, aki kinevezi az új vezetőt. A leendő direktor 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a pozíciót.

Forrás: Színház.org, Blikk