Veréb Tamás távozik az Operettszínházból

2018 október 22. hétfő, 16:51

Felmondott az Operettszínházban Veréb Tamás és szeretne a popkarrierjére illetve tévés szerepléseire összpontosítani. A színész a Blikk információi szerint néhány hete két új feladatot utasított vissza.

Az István, a király előadásból is kiszáll, az október 23-i előadás az utolsó, amelyben részt vesz. A lapnak a döntését azzal indokolta, hogy az elmúlt két évben sorra lekerültek a repertoárról azok a darabok, amelyek  fontosak voltak számára – ilyen volt a Notre Dame-i toronyőrben Quasimodo szerepe – írja a hvg.hu.

Veréb Tamás a Blikknek elárulta: “Eközben jöttek a tévés felkérések, mint a Csak show és más semmi, ezek találkoztak az újra való igényemmel. De az fontos, hogy nem a színházi létezésem szűnik meg, csak az operettszínházi.”

Veréb Tamás 2013 óta számos főszerepet játszott a teátrumban. Az Elfújta a szél című musical egyik férfifőszerepében mutatkozott be, majd 19 évesen megkapta a Rómeó és Júlia musical címszerepét. Azóta számos főszerepet játszott a Mozart!-ban, a Miss Saigonban, a Szép nyári napban, a Notre Dame-i toronyőrben vagy legutóbb az István, a királyban.

Veréb Tamás Quasimodo szerepében

“Jó ideje érzem azt, hogy szeretném a saját történetem elmesélni, ehhez pedig most erre kell helyezni a hangsúlyt. Egy olyan ciklus érkezett el az életemben, hogy át kellett gondolnom, mibe fektetem a nagyobb energiát. Inkább a könnyűzenei karrieremre és a tévés, esetleg filmes szereplésekre koncentrálok” – tette hozzá a színész, akinek a döntését a teátrum főigazgatója, Lőrinczy György elfogadta, ám nem tartja jó lépésnek.

Januártól Sándor Péter veszi át Veréb Tamás szerepeit, köztük az István, a királyban is.

Forrás: Blikk, hvg.hu

 
 

Kapcsolódó anyagok