Elérhető az Operettszínház Én és a kisöcsém című előadásának felvétele

2018 november 06. kedd, 15:11
Az Én és a kisöcsém 1934-es, százas szériát megért ősbemutatója óta is rendületlenül vissza-visszatérő sikerdarabja a magyar színházak repertoárjának. Az Operettszínház előadását most a YouTube-on is megtekinthetik.

Hogy mi lehet a mű örök sikerének titka? Talán az, hogy ebben a darabban minden együtt van, ami a zenés előadásokat élteti – jól megrajzolt, eredeti figurák, fergeteges humorral megírt fordulatos történet, szellemes szövegű örökzöld slágerek, mint például az “Egy kicsit angyal legyen, egy kicsit démon…“, a “Pá kis aranyom, pá…“ és a “Mia bella Signorina.”
Eisemann Mihály és Szilágyi László 1934-ben komponálta meg a zenés vígjátékot, amely a műfaj egyik legkedvesebb és legszellemesebb, klasszikus darabja lett. Az én és a kisöcsémben az Operettszínház színpadán annak idején Csikós Rózsi, Feleki Kamill, Kabos Gyula, Dénes István is játszottak.
Az előadást Réthly Attila rendezte. A zenés darabban Simon Panna, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Anna, Homonnay Zsolt, Peller Károly, Jordán Tamás, Földes Tamás, Janza Kata, Szerényi László, Benkóczy Zoltán, Oláh Tibor, Sz. Nagy Ildikó is látható. A zenés produkciót Bolba Tamás vezényeli.

Mészáros Árpád Zsolt és Simon Panna / Fotó: Operettszínház

A történetről:

Az igazán jó történetek egy mondatban is összefoglalhatóak, például így: Kató, a gazdag tápszergyáros ábrándos, aluszékony lánya férfinak öltözve az itáliai Velencéig szalad, hogy megleckéztessen egy nagyképű, nőgyűlölő fickót.​ És történik mindez a költői nevű Zabakol tápszergyárban, illetve Velence színpompás kulisszái közt. Bolondos hőseink átöltözések, szerepjátékok és titkos küldetések közepette keresik igazságukat és boldogságukat.​