A szöuli „Sparkling Hungary” esten léptek fel az Operettszínház művészei

2018 november 13. kedd, 23:35

November 11-én a szöuli „The Gaon” társaság estéjén „Sparkling Hungary” címmel került sor Magyarország gasztronómiai- és borkultúrájának bemutatására, amihez a jó hangulatot a Budapesti Operettszínház művészei biztosították.

Az esten Kardffy Aisha és Laki Péter lépett fel, nekik köszönhetően az illusztris koreai közönség csárdás-oktatásban is részesült:

A Külgazdasági- és Külügyminisztérium, Magyarország Szöuli Nagykövetsége, valamint a „The Gaon” társaság együttműködésében megvalósult program invitálására Szöulba látogatott Gál Helga, a KKM borszakértője, aki vetített előadásban mutatta be a magyar borkultúrát a koreai vendégeknek.

A borok megkóstolása mellett az illusztris vendégeket magyar fogásokkal kínálták meg, amelyek a nagyköveti rezidenciák szakácsának útmutatása alapján készültek, továbbá a közönség figyelmébe ajánlották a magyar Primus ásványvizet is.

fotó: Magyarország Szöuli Nagykövetsége

Az est során Dr. Csoma Mózes nagykövet koreai nyelvű köszöntőjében a Koreai-félsziget és Magyarország 1892-ig (az Osztrák-Magyar Monarchia által kötött barátsági szerződésig) visszanyúló kapcsolatait hangsúlyozta, a társaság részéről pedig Mr. Choi Joong-sup és Mr. Kwon Okyu köszöntötték a magyar kultúra iránt érdeklődő közönséget.

Magyarország Szöuli Nagykövetségét továbbá Kálmán Andrea főszervező kulturális diplomata mellett Dr. Hamar Balázs első beosztott, Csorba Katalin külgazdasági attasé, valamint Dr. Szelezsán Anett konzul képviselte az eseményen.

Forrás: facebook.com/pg/HunEmbassy.Seoul