Karácsony után karnevál a Soproni Petőfi Színházban

2018 december 28. péntek, 15:09
A karácsonyi ünnepek után az Egy éj Velencében című operett látható a Soproni Petőfi Színház műsorán. A produkció december 29-én, 30-án és 31-én bérletszünetben is megtekinthető a leghűségesebb város teátrumában. Szilveszterkor pedig pezsgős koccintással búcsúzik a társulat a nézőktől.

Fotó: Torma Sándor

Ifjabb Johann Strauss műve nagy népszerűségnek örvend a műfajt kedvelő soproni közönség körében. Talán azért is, mert a “keringőkirály”  bizonyos források szerint a városban írta ennek az operettjének egy részét. Az ősbemutató 135 évvel ezelőtt októberben volt Berlinben, így kerek évfordulóhoz ért a darab, amelyet először játszanak Sopronban.

Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea az általuk 1992-ben alapított Operettvilág Együttessel mutatták be prof. dr. Robert Herzl rendezésében az Egy éj Velencében című produkciót. A Soproni Petőfi Színházban az eredetileg színpadra állított előadás alapján dolgoztak művészeti vezetőként, s játszanak is az operettben.

Az előadásban Vadász Zsolt, Teremi Trixi, Domoszlai Sándor, Denk Viktória, Sipos Marianna, Savanyu Gergely, Ács Tamás, Molnár Anikó, Papp Attila, Major Zsolt, Farkas Tamás, Szalai Dóra, Rovó Péter, Galkó Balázs, valamint Szabó László lépnek színpadra, kiegészülve a népes kórussal.

A koreográfus Demcsák Ottó, a díszlet Frieder Klein,  a jelmez Tóth Barna nevéhez fűződik. A zenei vezető és karmester Oberfrank Péter, a másik karmester Tassonyi Zsolt.

Forrás: Soproni Petőfi Színház