A Nemzet Színészei is fellépnek Mága Zoltán újévi gálaestjén

2018 december 28. péntek, 14:07

Magyarország legrangosabb művészeivel köszönti az új esztendőt Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész január elsején az Arénában. Az ünnepi gálaestre a hegedűvirtuóz egy igazán különleges, és egyedi repertoárt állított össze, így olyan művek és dallamok csendülnek fel, amelyeket korábban még nem hallhatott a közönség. Az Aréna színpadáról köszöntik majd a közönséget a Nemzet Színészei is.

Mága Zoltán látványos, tízezreket megmozgató újévi koncertjein helyet és teret kap az opera, a klasszikus zene, de a közönség összetételére tekintettel általában a könnyedebb műfaj dominál.

A Budapesti Újévi Koncert megálmodója és életre hívója hónapok óta lázasan készül az újévi koncertjére, és ígérete szerint egyedi hangszerelésben, különleges feldolgozásban lesznek hallhatóak majd olyan művek, amelyeket a közönség jó része hallott már ugyan, de így, ilyen formában még soha. Mága Zoltán titkokat nem szeretne elárulni, mert mint fogalmazott, elveszne a meglepetés ereje, és a kuriózumot az Aréna közönségének tartogatja.

Annyit viszont elárult, hogy ünnepi gáláján, szmokingban, hegedűjével, a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarának kíséretében megkísérli eljátszani persze a saját stílusában, a világ egyik legismertebb rockbandájának, az AC/DC-nek az egyik jólismert és kedvelt számát. Még kevesen tudják, de a háromszoros Grammy-díjas világszár dzsesszénekes, Michael Bublé legújabb, idén novemberben megjelent nagylemezén Mága Zoltán hegedűszólistaként közreműködött, és a XI. Budapesti Újévi Koncerten az album egyik dalából is elhangzanak majd részletek.

Molnár Ferenc Caramel is meghívott sztárvendégként lép majd az Aréna színpadára. Saját dala mellett Ő is egy különleges produkcióval készül.

Mága Zoltán már tizenegyedik alkalommal tölti meg az Arénát az év első estéjén. Vannak olyan művek, mint például a Monti csárdás, amit minden zenész játszik, és szinte kötelező módon megtanul, még ha a legkülönlegesebb hangszert szólaltatja is meg.

És vannak olyan dalok is, amit szinte mindenki énekel. Legyen az esküvő, ballagás, baráti összejövetel, vagy futballmérkőzés.

Az Aréna színpadáról köszöntik majd a közönséget a Nemzet Színészei: Molnár Piroska, Bodrogi Gyula, Tordy Géza, Haumann Péter és Szacsvay László, Kossuth-díjas művészeink közül pedig Sümegi Eszter, Kiss B. Atilla operaénekesek, Szakcsi Lakatos Béla és Balázs Fecó előadóművészek, Eperjes Károly színművész, valamint Bonnyai Apolka zongoraművész is színpadra lép majd.