Operettgála és A padlás musical is vár a veszprémi Hangvillában

2019 január 10. csütörtök, 14:09

Január 20-án a veszprémi Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Térben Újévi Operettgálát szerveznek Fodor Zsóka fellépésével, január 26-án pedig A padlást láthatják ugyanitt.

 

Hajmási Péter, Hajmási Pál; Szép város Kolozsvár, Cintányéros cudar világ, Te rongyos élet, Jaj cica eszem azt a csöpp kis szád, Jön e velem nagysád shimmit járni, Délibábos Hortobágyon – ki nem ismerné ezeket a világhírű magyar dallamokat? A magyar operett komponisták örökérvényű, csodálatos melódiái meghódították a világot. Az Újévi Operettgála az évtizedes hagyományokat megőrizve készül több száz látványos jelmezzel, élő zenekarral.  Hosszú évek után után újra az operett színpadokon látható Fodor Zsóka.

Fotó: Hangvilla

Január 26-án érkezik A padlás, Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese, félig musical legendás előadása. A Pannon Várszínház produkciójában az immár klasszikussá vált zenés játék az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. Mindezt Horváth Péter librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg. A transzcendenciával, a szellemvilággal, az idő és a tér relativitásával szembesülő fiatalok – megküzdve a való élet kisszerűségével is – más minőségű életre képesek, fel tudják fedezni egymásban és önmagukban a végtelent, túl tudnak lépni a hétköznapok sivárságán.

Fotó: Hangvilla

A játék helyszíne természetesen egy padlás, mégpedig egy belméretében tágas, ám sokszorosan osztott, irracionális, rejtélyes tér. A főhős által készített beszélő számítógép a mi előadásunkban egy sokfunkciójú robot lesz, mely mozgásra is képes, egyfajta emberi imitáció. A szellemek megjelenését igényes fényhatások, színpadtechnikai megoldások kísérik. A musicalt februárban és márciusban is láthatják.