Mese felnőtteknek, gyerekeknek – Egerbe érkezik a Csínom Palkó

2019 január 22. kedd, 16:44

Farkas Ferenc Csínom Palkó című tánc-daljátékát január 25-én mutatja be az egri Gárdonyi Géza Színház Moravetz Levente rendezésében.

Fotó: MTI / Komka Péter

Kevesen tudják, hogy a híres dalban említett Csínom Palkó és Csínom Jankó nem két kuruc vitéz, hanem a dalt éneklő vitéz lovairól van szó. Ennek ellenére, az egri színház előadásában két legény viseli e neveket. Két legény, akik Rákóczi seregébe kívánnak beállni. Útjuk során találkoznak útonállókkal, labanc csapatokkal, és ahogy minden jóravaló operettől ez megkívántatik, találkoznak a nagybetűs SZERELEMMEL is.

“Mert operettről van szó kérem tisztelettel, még akkor is, ha az örökbecsű Farkas Ferenc dalokkal tűzdelt mű címoldalán daljáték megjelölés szerepel is. Mese felnőtteknek, gyerekeknek. Szerelemmel, humorral, árulással és félreértésekkel megtűzdelt mese. Lehet elandalodni a zenéken, nevetni és izgulni hőseinken és hőseinkért, és ha már nem bírjuk az „aggódást”, hogy mi is lesz a végén, annyit elárulhatok, hogy a végén minden…. Várjuk hát Önöket Csínom Palkó című előadásunkon!” – ezekkel a szavakkal ajánlotta a készülő előadást Moravetz Levente rendező.

Fotó: MTI / Komka Péter

A Csínom Palkó díszletét Bényei Miklós, jelmezeit Molnár Gabriella tervezte, a koreográfusa Topolánszky Tamás. A zenés előadásban Nagy Lóránt, Török Tamás, Radvánszki Szabolcs, Rácz János, Nagy Szilvia, Nagy Barbara, Kelemen Csaba, Nagy András, Baranyi Péter, Nagy Adrienn, Misurák Tünde, Tunyogi Péter, Saárossy Kinga  Jászai-díjas, Várhelyi Dénes, Reiter Zoltán, Lisztóczki Péter, Szeverényi Balázs, Vókó János, Tóth Levente, Csathó Norbert és Emődi Attila szerepel.
Forrás: Gárdonyi Géza Színház, Színház.org