Friss, újragondolt történet érkezik – A Fekete Péter Kecskeméten

2019 január 23. szerda, 20:58
Idén sem marad operett nélkül a kecskeméti közönség, megkezdődött az év első kamaraszínházi bemutatójának a próbafolyamata. A Fekete Pétert március elsején mutatják be a Kelemen László Kamaraszínházban.

A 120 évvel ezelőtt született Eisemann Mihály legsikeresebb operettjét, a Fekete Pétert a K2 Színház fiatal, országszerte népszerű rendezőpárosa, Fábián Péter és Benkó Bence állítja színpadra.
Az olvasópróba alkalmával kiderült, hogy az alkotók egy friss, újragondolt történettel kívánják meglepni az operett szerelmeseit március 1-jén a Kelemen László Kamaraszínházban.
Főbb szerepekben Dobó Enikő, Koltai-Nagy Balázs, Kovács Lotti és Szemenyei János látható. A díszlettervező Szakács Ferenc, a jelmeztervező Horváth Jenny, a koreográfiát Gyöngy Zsuzsa jegyzi.
Fekete Péter, öcsém, te kis ügyefogyott!
Pierre Lenoir, azaz Fekete Péter városszerte a pechszériájáról ismert. Lucien Ouvrier ezt a képességét használja ki egy „szerencsés szerencsétlen” részvénytársaság megalapítására. Melyek az élet valódi értékei, az igazán fontos dolgok? És hogyan érhetjük el mindazt, ha az egész világ összefog ellenünk, és még a szerelem is felüti a fejét? „Holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány?” Erre adj választ, „Fekete Péter, öcsém, te kis ügyefogyott!”
Forrás: Kecskeméti Katona József Színház, Színház.org