Szinetár Dóra újra “Én” szerepében látható a Rebecca musicalben

2019 január 23. szerda, 14:18

A Budapesti Operettszínházban újra műsoron szerepel a Rebecca című musical, melyben február 6-án és 7-én “Én” szerepét Szinetár Dóra játssza.

Régi terve vált valóra a Kunze-Lévay párosnak, amikor du Maurier izgalmas, már-már krimiszerű regényét zenés színpadra vihették. A rejtélyes mese legelső bemutatójára a Vereinigte Bühnen Wien produkciójában került sor Bécsben – s ezzel a Raimund Theaterben egy két évig tartó sikerszéria indult el, mely aztán a Budapesti Operettszínházban folytatódott.

“Én” szerepében Szinetár Dóra és Vágó Zsuzsi lép színpadra, Maxim De Wintert Szabó P. Szilveszter és Homonnay Zsolt alakítja. Az előadásban Mészáros Árpád Zsolt, Bálint Ádám, Szulák Andrea, Peller Anna, Földes Tamás, Pálfalvy Attila, Füredi Nikolett, Nádasi Veronika, valamint Mrs. Danvers szerepében Polyák Lilla és Janza Kata is látható.

A Rebecca jelmeztervezője Velich Rita, a koreográfiát Tihanyi Ákos jegyzi. Az előadás zenei vezetője Makláry László. A karigazgató Drucker Péter, a rendező Béres Attila.

Fotó: Operettszínház

A történetet a musicalben is a főszereplő naiv fiatal nő, “Én” elmesélésében ismerhetjük meg. Egy Côte d’Azur-i szállodában ismerkedik meg Lord Maxim de Winterrel, akinek felesége, Rebecca rejtélyes módon vesztette életét. Gyors udvarlás után ő lesz a második Mrs. De Winter, és férjével annak vidéki otthonába, a legendás Manderley-be költözik, mely az első pillanattól rideg és barátságtalan számára. Ráadásul nyomasztóan nehezedik rá az első Mrs. De Winter emléke, aki a ház minden tárgyában, szegletében, főképp Mrs. Danvers, a házvezetőnő gondolataiban folyamatosan jelen van. Az új úrnő úgy érzi, hogy Mrs. Danvers minden lépését figyeli, és állandó gyanakvással, rosszindulattal veszi körül. Férje, Maxim is egyre megközelíthetetlenebbnek tűnik számára sötét emlékekkel teli otthonában. A helyzet még tovább romlik, amikor megtalálják a vízbefúlt Rebecca holttestét, és újból vizsgálni kezdik az asszony halálának körülményeit…

A musicalt február 5-től tűzi ismét műsorára az Operettszínház.

Forrás: Operettszínház, Színház.org