Idén is megrendezik a Rátonyi Róbert Operettfesztivált Veszprémben

2019 január 28. hétfő, 16:28

Idén második alkalommal, hagyományteremtő céllal, az operettműfaj koronázatlan királyáról, Rátonyi Róbertről elnevezett négynapos operettfesztivált rendez a Veszprémi Petőfi Színház június 20-23. között.

A tavaly júniusi négynapos rendezvénysorozattal a Veszprémi Petőfi Színház a 20. század egyik legismertebb operettszínésze, Rátonyi Róbert előtt tisztelgett. Bemutattak egy meseoperettet, mely kifejezetten erre az alkalomra készült, és felléptek a Budapesti Operettszínház művészei, akik többi között Rátonyi egyik veszprémi rendezését, A régi nyárt hozták el ismét a városba.

Az operettfesztiválhoz több gyermekprogram is kapcsolódott, a színházkertben vásári forgatag várta az érdeklődőket, az aulában pedig még látható a Rátonyiról szóló kamarakiállítás.

2019 júniusában ismét az operetté lesz a főszerep a Veszprémi Petőfi Színházban, hiszen az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál bizonyította, óriási az igény a hungarikummá emelkedett operett műfaj iránt.

Rátonyi Róbert életének utolsó szakaszában négy előadást is rendezett Veszprémben. A Rátonyi család tagjai örömmel fogadták a fesztivál hírét.

Az idei programról bővebben ITT olvashat.

Forrás: veszpreminfo.hu