Te rongyos élet címmel operett-összeállítást láthatott a bécsi közönség

2019 február 19. kedd, 15:33

A Soproni Petőfi Színház és a bécsi Európa-Club együttműködésének köszönhetően Te rongyos élet címmel operett-összeállítást mutattak be az osztrák fővárosban.

Zsadon Andrea, Szolnoki Tibor, Teremi Trixi, Domoszlai Sándor klasszikus operett slágerekkel léptek fel a Komensky iskola színháztermében.

Természetesen Kálmán Imréről is megemlékeztek, hiszen a Csárdáskirálynő bemutatója 1915-ben Bécsben volt. Sőt, a zeneszerző az ausztriai Bad Ischlben fejezte be a legnépszerűbb és legtöbbet játszott művét. A közönség pedig együtt énekelte velük a Hajmási Pétert, a Te rongyos életet és persze a Húzzad a kivirágos virradatig című örökzöldeket. Az esten Tassonyi Zsolt kísért zongorán fuvolista felesége mellett.

A csapatból szinte mindenkivel találkozhat a közönség a következő évadban is, hiszen a soproni teátrum műsorra tűzi Lehár Ferenc A víg özvegy című nagyoperettjét. Nyáron német nyelven a Fertőrákosi Barlangszínházban látható a produkció, majd ősztől a kőszínházban magyarul ezzel az előadással indul az új évad.

Forrás: Soproni Petőfi Színház