A trianoni békeszerződés hatásait feldolgozó mű megírására hirdet pályázatot az Operettszínház

2019 február 19. kedd, 9:34

A trianoni békeszerződés aláírásának körülményeit és az ebből származó veszteségek megismertetését és feldolgozását szolgáló zenés színpadi mű megírására hirdet alkotói pályázatot a Budapesti Operettszínház.

A pályázat részletei:
Az alkotás zenei nyelvezete, szövege nem előre megkötött, műfaji határai szabadok. Ennek értelmében a pályázatra benyújtott mű lehet opera, operett, musical, daljáték, vagy más zenés nyelvezetű, énekes, és a színházi formáknak megfelelő színpadi alkotás.
A pályázatra kizárólag olyan műveket várnak, amelyek még nem kerültek nyilvános színpadi előadásra.
A legjobbnak ítélt alkotást a Budapesti Operettszínház a 2020/2021-es színházi évadban bemutatja.
A pályázók köre:
Olyan alkotók, alkotópárosok, akár csapatok jelentkezését várják, akik konkrét elképzeléssel rendelkeznek a megadott téma megzenésítését, színpadi adaptációját illetően.
 
A pályaművek benyújtása:
2019. szeptember 30-ig
A pályázat eredményéről, a lezárást követően, a színház az érdeklődőket és a résztvevőket a weboldalán tájékoztatja.
A pályaművek benyújthatók elektronikusan (Cseh Dalmánál a trianonpalyazat@operett.hu e-mail címen) és postai úton (Budapesti Operettszínház – 1065 Budapest, Nagymező utca 17.) egyaránt.
Jelentkezni az alkotó(k) nevével, a nevezett mű címével, szinopszisával, és a teljes szövegkönyvvel lehet, amelyet 4 példányban kérnek. A benyújtási határidőre legalább a mű 50%-át kérik leadni. A kézírásos vagy számítógépes programmal készített partitúrát és zongorakivonatot, illetve a már elkészült hangzóanyagot hanghordozón (CD, pendrive stb.) rögzítve kérik szintén 4 példányban elküldeni. Kérnek minden pályázót, hogy a pályázati felhívás mellékletét képező adatlapot kitöltve, aláírva szintén csatolják.
A pályázatok elbírálási határideje: 2019. október 31.
A nyertes pályázóval a Budapesti Operettszínház felhasználási szerződést köt a produkció bemutatására.
A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat időtartama alatt a Budapesti Operettszínház, a beadott műből promóciós célra részleteket felhasználjon. A pályázó a pályázat beadásával tudomásul veszi és elfogadja a pályázati kiírás feltételeit.
 
További információ: Cseh Dalma – cseh.dalma@operett.hu