Bob herceg – Operettet rendez Göttinger Pál Nyíregyházán

2019 március 12. kedd, 20:06

A Bob herceg vadonatúj, felfrissített és napjainkhoz igazított változatát a Móricz Zsigmond Színház főrendezője, Göttinger Pál viszi színre.  A bemutatót április 20-án tartják a Nagyszínpadon.

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

“Garantáltan élvezni fogja mindenki az „első édes szerelmes csókok” megbolondított történetét…” – áll a színház ajánlójában. A darab próbái már elkezdődtek.

A Bob hercegben mások mellett Horváth Margitot, Gulácsi Tamást, Kosik Anitát, Rák Zoltánt, István Istvánt, Nyomtató Enikőt, Pregitzer Fruzsinát, Tóth Zolkát, Gyuris Tibort láthatják.

A díszletet Ondraschek Péter, a jelmezeket Cselényi Nóra tervezi, a koreográfus Gulyás Anna.

Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Ajánló Huszka operettje elé:

Az angol királynő fia beleszeret egy elbűvölő lányba, akivel azonban van egy kis baj. Származását tekintve egyszerű polgári sarj, ráadásul apja egyik hitelezőjéhez kellene feleségül mennie, akit persze egyáltalán nem szível… Bonyolítja a helyzetet, hogy a királyfinak is van már kiszemelt jegyese, egy rangban hozzá illő hercegnő, akinek minden álma és vágya ez a házasság, igaz, csak féktelen ambíciója parancsára, hiszen az ő szíve is másért dobog. Aztán három órán át szoríthatunk, hogy a két szerelmes legyőzze az előttük tornyosuló akadályokat, a merev angol udvari etikettet, és egy igazi álomesküvő révébe evezzen. Ismerős, ugye?

Ezeket a történeteket bújjuk már évek óta, követjük bulvárlapok hasábjain, twitteren és instagramon, most pedig valósággal „házhoz jön” a csábító címlapsztori, Huszka Jenő örökzöld melódiáival, egy színpadra álmodott romantikus kalandfilm formájában.

Forrás: Móricz Zsigmond Színház