Nyíregyházára érkezik a Bob herceg – Nyitrai László zeneszerző mesélt a próbákról

2019 április 10. szerda, 13:51
Április 20-án mutatják be Huszka Jenő Bob herceg című operettjét a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. A darabot a teátrum főrendezője, Göttinger Pál viszi színre. A próbák már javában zajlanak, erről mesélt az operett zenei vezetője, Nyitrai László.

“Március eleje óta próbálunk, az első héten csak énekórák voltak, de a főszereplők már télen is készültek az előadásra. Nagyon vidám a próbafolyamat de mindenkinek nagy kihívás is egyben, hiszen operai igényű dalokról van szó.” – árulta el Nyitrai László.
A zenei vezetővel a Nyíregyházi Televízió készített interjút, melyet itt is megtekinthetnek:
Április elejétől már zenekarral próbál a társulat. A bemutatót 20-án tartják.
A Bob hercegben mások mellett Horváth Margitot, Gulácsi Tamást, Kosik Anitát, Rák Zoltánt, István Istvánt, Nyomtató Enikőt, Pregitzer Fruzsinát, Tóth Zolkát, Gyuris Tibort láthatják.

A díszletet Ondraschek Péter, a jelmezeket Cselényi Nóra tervezi, a koreográfus Gulyás Anna.

Fotó: nyiregyhaza.hu

Ajánló az operett elé:

Az angol királynő fia beleszeret egy elbűvölő lányba, akivel azonban van egy kis baj. Származását tekintve egyszerű polgári sarj, ráadásul apja egyik hitelezőjéhez kellene feleségül mennie, akit persze egyáltalán nem szível… Bonyolítja a helyzetet, hogy a királyfinak is van már kiszemelt jegyese, egy rangban hozzá illő hercegnő, akinek minden álma és vágya ez a házasság, igaz, csak féktelen ambíciója parancsára, hiszen az ő szíve is másért dobog. Aztán három órán át szoríthatunk, hogy a két szerelmes legyőzze az előttük tornyosuló akadályokat, a merev angol udvari etikettet, és egy igazi álomesküvő révébe evezzen. Ismerős, ugye?

Ezeket a történeteket bújjuk már évek óta, követjük bulvárlapok hasábjain, twitteren és instagramon, most pedig valósággal „házhoz jön” a csábító címlapsztori, Huszka Jenő örökzöld melódiáival, egy színpadra álmodott romantikus kalandfilm formájában.

Forrás: nyiregyhaza.hu, Móricz Zsigmond Színház