Bob herceg – Az első magyar nyelvű operettet mutatják be Győrben

2019 április 13. szombat, 16:13

Április 13-án mutatják be a Győri Nemzeti Színházban Huszka Jenő Bob herceg című operettjét. Radó Denise rendező a győri teátrum alkotócsapatával egy felnőtteknek szóló mesét álmodott a színpadra. Az első magyarul írott operett sikere a múlt század kezdete óta töretlen. Bob úrfi, az álruhás trónörökös lehozza a csillagokat az égről, még London népét is fellázítja, hogy szerelmét megkaphassa.

Nagy Balázs / fotó: Orosz Sándor

A népmesei fordulatokra épülő bájos mesében kiderül, az igaz szerelem valóban képes- e minden akadályt legyőzni. A romantikus és vicces történetet olyan ismert dalok kísérik, mint a “Londonban, hej, van számos utca…”

Az operett főbb szerepeiben Nagy Balázst, Bellai Esztert, Fejszés Attilát, Kisfaludy Zsófiát, Vincze Gábor Pétert, Mahó Andreát, Fehér Nórát, Molnár Eriket, Szikra Józsefet, Bede-Fazekas Csabát láthatják.

A koreográfiát Fekete Miklós jegyzi, a díszlet- és jelmeztervező Csík György.

A Győr Plusz stábja a főpróba héten forgatott:

Huszka Jenő operettjét 1902 december 20-án mutatták be a Népszínházban. Innen eredeztethetjük a magyar operett játszást, hiszen a Bob herceg hatalmas sikeréből nőtt ki a magyar operett máig tartó világsikere.

Forrás: Győri Nemzeti Színház, Győrplusz TV, Színház.org