Az Operettszínházban rendezik meg a Lehár énekverseny gálaestjét

2019 április 24. szerda, 14:13

Május 6-án nagyszabású gálaestet láthatnak a Budapesti Operettszínházban a verseny győzteseinek és a színház művészeinek közreműködésével. Fellép mások mellett Fischl Mónika, Szendy Szilvi, Vadász Zsolt és Kerényi Miklós Máté. Az est házigazdája Peller Anna és Csonka András lesz.

Lehár Ferenc / fotó: operett.network.hu

A Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyről:

A verseny célja az operett műfaj nemzetközi népszerűsítése és új tehetségek felfedezése. Három kategóriában, primadonna, bonviván és szubrett-buffó kategóriában lehetett jelentkezni. A versenyzők egy szabadon választott áriát vagy duettet adnak elő Lehár Ferenc műveiből, és egy szabadon választott dalt klasszikus operettekből. A megmérettetésre a komponista szülővárosában, a szlovákiai Komáromban kerül sor.

A XI. Lehár Ferenc Operett Énekverseny nemzetközi elődöntői már lezajlottak, így a középdöntőben 3 orosz és 5 magyar ifjú bonviván, 7 magyar, 4 szlovák, 2 orosz, 1 horvát, 1 amerikai, 1 svájci és 1 román primadonna, valamint 6 magyar és 1 erdélyi táncos-komikus – szubrett páros mérkőzik meg a döntőbe jutásért.

ITT megtalálják a továbbjutók neveit.

A középdöntőt 2019. május 3-4-én, a döntőt pedig május 5-én rendezik meg. A komáromi döntő és a versenyt záró nagyszabású gálaműsor is szimfonikus zenekari kísérettel kerül színpadra. Vezényel Pfeiffer Gyula, a Budapesti Operettszínház főzeneigazgatója, a gálaest rendezője pedig Bori Tamás.

Az énekversenyen pénzdíjakat és értékes tárgyi jutalmakat osztanak ki és illetve fellépési lehetőségeket is biztosítanak a legjobbaknak.

A zsűri tagja Dagmar Livorová, a Szlovák Zeneművészeti Egyetem opera-operett ének szakos tanára, Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója és Kszénia Zsarko karmester, a moszkvai Női Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője. A zsűri elnöke Kiss-B. Atilla operaénekes, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Forrás: Budapesti Operettszínház, Színház.org