Az Apáca Show-val látogat Bajára az Operettszínház

2019 május 06. hétfő, 15:25

A 90-es évek ikonikus filmvígjátékából készült musical a West Enden és a Broadwayn már nézők millióit csábította el, hazánkban pedig tavaly nyáron mutatták be a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A Zikkurat Színpadi Ügynökség produkcióját augusztus 23-án, 24-én és 25-én a bajai közönség élvezheti a Budapesti Operettszínház társulatának előadásában.

Nyolcadik esztendeje annak, hogy a Budapesti Operettszínház társulata minden nyáron ellátogat a Bács-Kiskun megyei városba, hogy megörvendeztesse a hűséges közönségét. Az István, a királlyal tavaly nyáron felavatott Petőfi-szi­geti színpad idén is benépesül és élettel telik meg, itt mutatják be a tavalyi évad egyik sikerdarabját, az Apáca Show-t.

Fotó: Budapesti Operettszínház


Szente Vajk
 rendezésében új értékekkel telik meg az egykori film története, amelyben Deloris Van Cartier bár­énekesnő alaposan felbolygatja egy zárda és az ott élő apácák életét. A nővérek között eltöltött “kényszerpihenő” gyökeresen megváltoztatja addig megszokottnak hitt életét.

Az énekesnő nekik köszönhetően megleli élete értelmét és célját, míg egy rendőr személyében még régi szerelme is rátalál. A történetnek köszönhetően mindannyian feltehetjük magunknak a legfontosabb kérdéseket erkölcsről, hitről, barátságról, és a végén, ahogyan Deloris, úgy talán mi is válaszokat kapunk.
A diszkó és soul dallamokkal fűszerezett musicalben Peller Anna, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Feke Pál, Jenes Kitti, Vágó Zsuzsi, Dobos Judit, Auksz Éva, Csonka András, Faragó András, Pálfalvy Attila, Cseh Dávid Péter, György-Rózsa Sándor, Vásári Mónika, Kulcsár Viktória, Katz Zsófia és Péter Richárd is színpadra lép.
Forrás: Budapesti Operettszínház