Felvételit hirdet a Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Musical Stúdiója

2019 május 22. szerda, 12:34

Operett és musical színész képzésére várják a jelentkezőket.

Jelentkezési határidő: 2019. május 17. További információ: a 06 1 342 4128-as telefonszámon, valamint a titkarsag@zeneiskola.t-online.hu címen.A felvételi meghallgatás helyszíne: Budapesti Operettszínház Házi Színpad, Nagymező u. 17. (Bejárat: a Mozsár utcai Művészbejáró felől).

A képzésről:

Évtizedek óta sikeresen megvalósított célunk, hogy kineveljük az Operettszínház valamint a színházi szakma számára a közeljövő, sőt a jelen sikeres musical és operett színészeit. A hatékonyság érdekében, kis létszámú, 10 -12 fős csoportokkal (évfolyamokkal) szervezzük a képzést. Intézményünk a Vasutas Zene- és Képzőművészeti Iskola valamint a Budapesti Operettszínház együttműködésével létrejött és működő színészképzési intézmény, amelynek egyedülálló képzési módszere a színházi, színpadi gyakorlaton valamint a módszeresen felépített képesség fejlesztésen alapul. Növendékeink, egyéni fejlesztésüket szolgáló tanóráik mellett, szereplői lehetnek a színház produkcióinak, ekképpen nagyszínpadi gyakorlat során sajátíthatják el az alapvető szakmai ismereteket.

 Tanárok:

Jelen tanévben, a Stúdió vezető tanára, Toldy Mária mellett az Operettszínház alábbi kiváló művészei, valamint szakterületükön elismert, tapasztalt szakpedagógusok oktatják növendékeinket:

Színészmesterség főtárgyak: Kékkovács Mara, Peller Károly, Szendy Szilvi, Pesty-Nagy Kati, Somogyi Szilárd, Bori Tamás, Angyal Márta

Ének-zenés mesterség: Vágó Zsuzsi, Nádasi Veronika

Színpadi mozgás, tánc: Bakó Gábor, Barta Viktória, Bóna Gábor, Hajdu Anita

Ének-hangképzés: Kovács Brigitta, Lukács Anita, Frankó Tünde, Naszvagyi Tamás

Korrepetíció: Mihalics János, Tóth Sámuel, Szabó Mónika, Tassonyi Zsolt, Brandenburg Ádám

Beszédtechnika: Fehérné Kovács Zsuzsanna, Szabó Hella

Színház- és drámaelmélet: Kovács Gábor Dénes

Képzési forma:

A Stúdió − a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően −engedélyezett formában, a színészképzés szakmai és vizsgakövetelményei valamint kerettanterve alapján képzi színésznövendékeit.

Az Operettszínház valamint a Vasutas Zeneiskola színpadjain, próbatermeiben megvalósuló gyakorlati és elméleti képzés – szakmai programunk alapján – az alábbi tantárgyak mentén szervezzük:

– Színészmesterség gyakorlata,

– Vers- és prózamondás gyakorlata,

– Ének- és hangképzés egyéni és csoportos gyakorlata,

– Színpadi mozgás és tánc gyakorlata,

– Beszédtechnika egyéni és csoportos gyakorlata, – Színház-, film-, drámaelmélet és történet.

További információkat a felvételiről ITT olvashatnak!