“Az operett az operánál is komplexebb” – Kiss-B. Atilla válaszolt

2019 május 23. csütörtök, 8:15

A Kossuth-díjas operaénekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia rendes és a Magyar Állami Operaház örökös tagja február elsejétől az Operettszínház főigazgatója. Kiss-B. Atillát a Magyar Nemzet kérdezte.

A Magyar Nemzet cikkéből:

Operaénekesként pályázta meg az Operettszínház főigazgatói posztját. A kérdésre, nincs-e ebben ellentmondás, úgy válaszolt: “Az operett az egyik lehetősége a totális színháznak. Komplexebb az operánál is. Tőlem soha nem volt idegen, repertoárom szerves részét képezi Szu- Csong, Barinkay vagy a Cigányszerelem Józsijának szerepe is.”

Kiss-B. Atilla / Fotó: Máthé Zoltán, MTI

Kiss-B. Atilla / Fotó: Máthé Zoltán, MTI

Az új direktor elmondta, a február elsejéig tartó folyamat a színház átadás-átvétele volt. “Az én és az ügyvezető társam útmutatásai és elvárásai alapján – és nyilván a törvényi szabályozás értelmében – az elődeink előkészítették az intézmény átadását, mi ennek az átvételét. Az eltelt időszakban az elsődleges cél az intézmény zökkenőmentes működtetése volt. Az előadásainkra kíváncsi közönség semmit nem érzékelhetett az igazgatóváltásból. Az elmúlt időszakot telt ház és a nézők elégedettsége jellemezte, a művészeink profin oldották meg a feladataikat” – hangsúlyozta Kiss-B. Atilla.

Az igazgató leszögezte, elsősorban a minőség, a szerző- és a stílushűség, a következetes és igényes műhelymunka az, amely az általa célba vett új irányt mutatja. “Azt gondolom, hogy ez egyedül nem megy. Még a látszatát is el akarom kerülni annak, hogy ezt a színházat egyedül irányítom, egy erős csapatra van szükség ahhoz, hogy az ember meg tudja valósítani azt, amit vizionált. Nagyszerű kollégáim vannak” – tette hozzá.

A teljes interjú a Magyar Nemzetben olvasható.