“Sosem lehetünk igazán elégedettek magunkkal” – Bordás Barbara válaszolt

2019 június 03. hétfő, 12:13

Áprilisban mutatta be a Budapesti Operettszínház Richard Rodgers és Oscar Hammerstein II musicaljét, a Carousel-Liliomot, melyben Bordás Barbara Carrie Pipperidge­-et kelti életre. A színésznőt a Szuperinfó kérdezte.

Bordás Barbara elárulta, hogy nagyon izgalmasnak találja a darabot. “Molnár Ferenc Liliom című műve ihlette az amerikai zeneszerzőket a Carousel musical megírására. Béres Attila arra törekedett, hogy a mi előadásunkban erőteljesek legyenek a magyar gyökerek, ami elsősorban a karakterek megszólalásaiban jelenik meg, de mindez az amerikai világba helyezve. Jelentős kihívás volt az eredeti molnári szövegeket összefésülni egy ’50-es, ’60-as évek musical slágereit idéző zenei anyaggal és a szerepeinket új megformálni, hogy ezek az elrajzolt figurák mind a cselekményben, mind a zenei környezetben működőképesek és hitelesek legyenek” – fogalmazott.

Carousel-Liliom / Fotó: Gordon Eszter

Bálint Ádámról, aki a Carousel –Liliomban partnerét alakítja, így nyilatkozott: “Ádámról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Nagyon jó embert ismertem meg benne, aki rendkívül figyelmes a kollégáival, és ami fontos, kitűnő érzékkel hangolódik rá a partnereire. Szakmailag is sokat ad a munkánk eredményéhez, kreatív, folyton kérdez, gondolkodik, teljes odaadással veti bele magát a próbafolyamatba, ami az egész társaságnak lendületet ad (…)”

Fotó: Operettszínház

Bordás Barbara arra a kérdésre, hogy milyen típusú karakterek állnak hozzá közel, így felelt: “Nem voltam még színpadon sem csúnya, sem gonosz. Szívesen kipróbálnám, hogy mennyire tudok teljesen átváltozni, akár a felismerhetetlenségig. Az operett előadásokban sokféle szerepkörben volt már lehetőségem megmutatni magam, gyönyörű feladatok találtak meg, musicalek esetében viszont korábban foglalkoztatott, hogy jó lenne, ha megtalálna egy Elisabeth vagy egy West Side Story, ami még a koromnak és a hangfajomnak is megfelelő lenne. Nem tudom, hogy ez meg fog-e valósulni, mert mostanában inkább az opera műfaja az, amiből több megkeresés érkezik, vagy ahol többször találkozom nyitott kapukkal. Természetesen ezeknek is nagyon örülök és örömmel vállalom ezeket a feladatokat is, amennyiben a színházzal is sikerül egyeztetnem.”

Az interjúból, melyet ITT olvashatnak, az is kiderül, vajon a színésznő könnyen össze tudja -e egyeztetni a karriert a családdal, az anyasággal, illetve, hogy mit jelent számára a színház, a színészhivatás?

Forrás: Szuperinfo.hu