II. Rátonyi Róbert Operettfesztivál: “a rendezvény egyik kiemelt célja a gyermekközönség megszólítása”

2019 június 09. vasárnap, 15:13

Az operett műfajának magyarországi és határon túli keresztmetszetét kívánja bemutatni a II. Rátonyi Róbert Operettfesztivál a Veszprémi Petőfi Színházban június 20. és 23. között – közölte hétfői sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója.

Oberfrank Pál elmondta, hogy a négynapos rendezvényen naponta egy-egy előadást láthat a közönség a nagyszínpadon. Az első napon a Kecskeméti Katona József Színház előadásában az Állami Áruház című előadást, másnap pedig a budapesti József Attila Színház Csókos asszony című produkcióját nézhetik meg az érdeklődők.

Június 22-én Mágnás Miska című operett látható a csíkszeredai Csíki Játékszín előadásában, a zárónapon pedig operettgála szórakoztatja a nézőket a Budapesti Operettszínház művészeinek és tánckarának előadásában.

A fesztivál kínálatát gyermekprogramok, kiállítás, beszélgetések és koncertek színesítik – fűzte hozzá.

Kifejtette: hallhatja majd a közönség egyebek mellett Balatonfüred fúvós zenekarának előadását, a János vitéz című meseoperettet a Magyar Zenés Színház előadásban, Életünk az operett világa címmel Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor pódiumműsorát tekinthetik meg a nézők, Pulcinella kertészkedik címmel pedig a Ziránó Színház előadása kerül színre.

Keller János, a Rátonyi Róbert Operettfesztivál művészeti vezetője azt emelte ki, hogy szándékuk szerint a fesztivál a jövőben nemzetközivé válik.
Hozzáfűzte, hogy a rendezvény egyik kiemelt célja a gyermekközönség megszólítása. Az operettfesztiválhoz kapcsolódó kiállítás az 1992-ben elhunyt Rátonyi Róbert életéről és öt kiváló operettcsillagról – Honthy Hanna, Latabár Kálmán, Németh Marika, Zentai Anna, Feleki Kamill – is megemlékezik, a tárlaton fellépőruhák, családi fotók, személyes levelezések, színházi plakátok láthatók.

A sajtótájékoztatón jelen volt Oszvald Marika operetténekes, valamint ifj. Rátonyi Róbert zongoraművész, zeneszerző, aki a család nevében köszönte meg a fesztivál és a kiállítás megrendezését a szervezőknek.

A programokról ITT olvashatnak bővebben.

Forrás: MTI, Színház.org