A Csárdáskirálynő premierjével indul az ősz az Operettszínházban

2019 június 16. vasárnap, 11:02

A Csárdáskirálynő premierjével és A Szépség és a Szörnyeteg visszatérésével indul 2019/20-as évad az Operettszínházban, a Színházak Éjszakáján Broadway Fesztivállal várják a nézőket és több különleges előadással is készülnek.

… és ha mindez nem lenne elég, ősszel 10 éves lesz a Musicalmesék. A szeptemberi és októberi előadásokra június 17-től válthatók jegyek.

A szeptember rögtön egy nagy klasszikus visszatérésével indul: Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét állítja színpadra Vidnyánszky Attila, aki először rendez operettet. A halhatatlan remekmű szeptember 6-tól látható a kőszínházban, mégpedig hármas szereposztásban, olyan nevekkel a színpadon, mint Fischl Mónika, Lévai Enikő, Kiss Diána, Vadász Zsolt, Bakos-Kiss Gábor, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Erdős Attila, Dénes Viktor, Szendy Szilvi, Bojtos Luca, Bódi Barbara, Csuha Lajos, Dézsy Szabó Gábor, Felföldi Anikó, Siménfalvy Ágota, Mészáros Árpád Zsolt és Langer Soma.

Fotó: Budapesti Operettszínház

A közönség nagy örömére visszatér A Szépség és a Szörnyeteg. A Disney egyik legelbűvölőbb meséjéből született családi musical nemcsak nyolc éve tartó német nyelvű turnéját folytatja a következő szezonban, de Böhm György rendezésében szeptember 14-től ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban is, ráadásul szeptember 20-án az ezredik előadást ünnepelhetjük, melynek kapcsán meglepetéssel készülnek. (A jubileumi előadás jegyértékesítését később kezdik!)

A hagyományokhoz híven idén sem maradhat el az Operettszínház évadnyitó rendezvénye, a Pesti Broadway Fesztivál. A Színházak Éjszakájával egy időben, szeptember 21-én zajló, egész napos fesztivál során a főbejárat előtti színpadon és a falakon belül is érdekes, változatos programokkal és természetesen rengeteg meglepetéssel várnak mindenkit.

Fotó: Budapesti Operettszínház

Szeptembertől színházi beavató programmal is várnak, mellyel céljuk megmutatni a diákoknak, hogy az operett humoros, szórakoztató, trendi műfaj. Ebbe a különleges világba a társulat “operett-tudósa”, Peller Károly kalauzolja el a fiatalokat, méghozzá interaktív módon: mesél nekik, megkérdezi, miként vélekednek a műfajról. A program második felében a “beavatottak” megnézhetik a Péntek 13, a szerelem napja című egyfelvonásos operettet, amely után a beszélgetés folytatódik. A programot akár kihelyezett énekóraként is ajánlják!

Operettrajongóknak szóló, egész estés szórakoztató műsorral is készülnek “Hosszú az éjszaka” – Eisemann est címmel. A Kálmán Imre Teátrumban helyet kapó új előadás két főszereplője Peller Károly és állandó partnere, Szendy Szilvi, akik Eisemann Mihály zeneszerző életéről mesélnek, természetesen énekelve és táncolva, előadva a slágergyáros mester legfülbemászóbb dalait, míg a második felvonásban a Péntek 13, a szerelem napja tekinthető meg.

Fotó: Budapesti Operettszínház

Októberben újra műsorra tűzik az idén 10 éves Musicalmeséket – a 2009. novemberében bemutatott zenés színházi varázslat amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt fantasztikus szórakozást ígér, a 2019/20-as évadban felújítva, új köntösben tér vissza a Nagyszínpadra.

Október 24-én született Kálmán Imre, és ugyanezen a napon halt meg másik világhírű zeneszerzőnk, Lehár Ferenc. A dátumot 2002-ben a Magyar Operett Napjává nyilvánították, a színház pedig a hagyományokhoz híven idén is nagyszabású gálaműsorral készül az évfordulóra. A fergeteges színházi est során az operettirodalom legnagyobb slágerei hangzanak el .

Fotó: Budapesti Operettszínház

A bemutatók és újdonságok mellett a régi nagy kedvencektől sem búcsúznak, így az évad első hónapjában látható lesz a Virágot Algernonnak, a Szegény Dzsoni és Árnika, októberben jön az Ének az esőben, az Elfújta a szél, a Carousel, A Pendragon-legenda és az István, a király.

Szvinges, dzsesszes dallamaival a harmincas évek New Yorkjába repít az Amerikai komédia, újra felcsendülnek Huszka Jenő nagyszerű slágerei a Lili bárónőben, a klezmerzene szerelmeseinek pedig kiváló szórakozást ígér Jávori Ferenc “Fegya” szerzői estje, a Levelek otthonról, na és újra színpadra áll Oszi Boszi, a repülő nagyanyó is.

Forrás: Budapesti Operettszínház