Mágnás Miska – A Csiki Játékszín előadása a Budai Szabadtéri Színházba érkezik

2019 június 21. péntek, 15:32

Az múlt héten megnyílt új Budai Szabadtéri Színházban június 23-án a Csiki Játékszín vendégszerepel: színházi társulatukkal az egyik legnagyobb magyar klasszikus operettet, a Mágnás Miskát mutatják be.

A fővárosól 750 km-re működő csíkszeredai Csiki Játékszín most először mutat be magyar operettet Budapesten.

Egy letűnt kor abszurditásig fajuló társadalmi különbségeit teszi nevetségessé Mágnás Miska története:

Az ismert operett dalok mellett, a hétköznapi együttélés törvényszerűségeinek ellentmondó, megmagyarázhatatlan érvényességű társadalmi hierarchia csúcsának hatalma is valós jelenség. Baracs István vasúti mérnök érdekellentétbe kerül a közeli nemesi birtokon élő Korláthy gróffal, aki józan eszének ellentmondó, rangjánál fogva mégis jogosnak hitt igényt formál a falu számára épülő vasútra. Baracs és Korláthy grófkisasszony ismeretlenül egymásba szeretnek, ám a kastélyban áthidalhatatlannak tűnő szakadék tátong közöttük, melyet a gróffal való ellentét csak súlyosbít…

Egy letűnt kor abszurditásig fajuló társadalmi különbségeit teszi nevetségessé Mágnás Miska története, melyben egy egyszerű lovász minden különösebb nehézség nélkül, nemeseket megtévesztő hitelességgel- tigrisvadász grófnak adja ki magát. A szerepjáték egyszerűbb, mint gondolnánk. A látszat győz, az igazi tigrisvadász érkezéséig. A lelepleződés és a botrány-, ahogyan a szerencsés befejezés is – elkerülhetetlen.

A Mágnás Miska egy közel 50 fős csapattal érkezik.

Kányádi Szilárd rendezésében szerepet kapott mások mellett Fülöp Zoltán, Márdirosz Ágnes, Bokor Andrea, Ráduly Beáta, Bende Sándor, Kosztándi Zsolt, Bilibók Attila, Puskás László és Sándor Anna is.

A Budai Szabadtéri Színház június 14-én nyitotta meg kapuit egy teltházas operett gálával. Nyáron közel 40 előadással várják a természetközeli és szabadtéri színházak kedvelőit:, koncertek, musicalek, mesedarabok, vígjátékok és operett előadások szerepelnek a repertoáron.