Miklósa Erika fellépésével indul a Zenés Állatkerti Esték sorozat

2019 július 02. kedd, 16:23

A jazz, az opera és az operett világába kalandozhat el a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat első előadásának közönsége Miklósa Erika, Fekete-Kovács Kornál és a Modern Art Orchestra jóvoltából. A koncert július 3-án lesz, s ettől kezdve egészen augusztus közepéig minden szerda este egy-egy koncerttel várja a zenebarátokat a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas Miklósa Erika a világ számos jeles dalszínházában és koncerttermében fellépett már, az ugyancsak jelentős zenei múlttal rendelkező Állatkert színpadán azonban most először láthatja és hallhatja őt a nagyközönség.

Szerdán este a Másképp című előadással Fekete-Kovács Kornéllal és a Modern Art Orchestrával különleges és személyes estre invitálják a közönséget. Az egyedi koncertprogramban a világjáró művésznő a szívéhez legközelebb álló dalokból és áriákból válogat, míg Fekete-Kovács Kornél saját szerzeményeiből és hangszereléseiből mutat be darabokat. A két páratlan művész az est folyamán természetesen duettet is énekel majd.

Az előadók erőteljes és magával ragadó tolmácsolásában egyedi élményt jelentő kalandozást tehet a közönség a jazz, az opera és az operett világába. Átiratok, különlegességek, meglepetések Bernsteintől Cole Porterig, Rossinitől Gershwinig a Modern Art Orchestra kitűnő zenészeinek kíséretében.

A koncert július 3-án, szerdán este 20 óra 30 perckor kezdődik, de az előadásra érkező közönség előtt már 19 órakor kitárulnak a kapuk, így kezdés előtt egy kellemes esti sétát is lehet tenni az Állatkertben. Az előadás helyszíne a Főkapu tér lesz. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

A zenés programok több mint másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy János gróf adományaként felállított zenepavilon: a kor szokása szerint akkoriban főként katonazenét játszottak. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a következő évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a „Rádió” című slágerben. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni. Ezt követően újra rendszeressé váltak a koncertek és más zenés programok, mi több, Zenés Állatkerti Esték címmel 2002 óta minden évben koncertsorozatot szervez az intézmény. Eddig összesen 127 előadásra került sor az Állatkertben.