A Nyitott ablak című zenés vígjátékkal folytatódik a Rózsakert Szabadtéri Színpad programja

2019 július 04. csütörtök, 16:33

Július 6-án Szilágyi Tibor rendezésében a Nyitott ablak zenés vígjáték lesz a Zenés VIDOR Nyár harmadik versenyelőadása. A darab dalszerzői Nóti Károly, Fényes Szabolcs és Szenes Iván.

Nóti Károly a harmincas évek legjobb vígjáték-kabaré szerzői közé tartozott.

Részlet a veszprémi Petőfi Sándor Színház Nyitott ablak című zenés vígjátékából

Nyitott ablak című darabja a boldog békeidők végén játszódik. Központi figurája egy Novotny nevű baka, akinek egyik bajtársa egy éjszaka bemászik a polgármester szakácsnőjének nyitott ablakán, és ennek a nyitott ablaknak a következménye: egy kisbaba.

Az apaságot persze a tettes nem vállalja, és ebből származnak a bonyodalmak, melyek kellős közepén Novotny mindent és mindenkit összekever.

Szilágyi Tibor, Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész korábban így mesélt a darabról: “Nóti Károly az egyik legjobb, legsikeresebb színpadi szerzőnk a mai napig. Főleg a vidám műfajban, vígjátékokban és bohózatokban jeleskedett. A többi sikeres szerzőtől egy fontos megközelítésben különbözik és emelkedik ki: művei a műfaji sajátosságok ellenére komoly társadalomkritikát is képviselnek (…) A Nyitott ablakot is rendeztem már 21 évvel ezelőtt. Akkor is szerette a közönség és sikere volt.”

Részlet a veszprémi Petőfi Sándor Színház Nyitott ablak című zenés vígjátékából

A zenés játék főbb szerepeit Gaál Attila Csaba, Nyirkó István, Varga Szilvia, Módri Györgyi, Széles Flóra E.H., Bori Réka E.H., Dér Mária, Jenővári Miklós E.H., Kőrösi Csaba, Lukács Dániel E.H., Keresztes Gábor, Halas Adelaida, Dominek Anna alakítja.

A díszletet Perlaki Róbert, a jelmezeket Libor Katalin tervezte, a koreográfiát Hábel Ferenc jegyzi.

Forrás: Móricz Zsigmond Színház, veszprémi Petőfi Színház