Kero: “Még le kell gyűrnöm pár kíméletlen rosszakarót”

2019 szeptember 23. hétfő, 13:07

‘Rómeó győz’ címmel írt a közösségi oldalon Kerényi Miklós Gábor rendező a Papp László Budapest Sportarénában játszott Rómeó és Júlia előadás kapcsán.

“Szinte hihetetlen siker a szombat esti Rómeó. A több mint 5000 néző állva tapsol, és amikor bejövök meghajolni olyan tapsvihar fogad, hogy könnyekbe ázik az arcom. A délutáni előadáson is félelmetes ováció volt, és ez így kíméletlenül mutatta, milyen iszonyú rosszakarat és tévedés vezérelhette azt, akinek a ‘Rómeó’ útjában állt. A szereplők igencsak kitettek magukért. A felfokozott és pozitív hangulatú próbák után öröm volt nézni, hogy bomlanak ki a jobbnál jobb alakítások, miközben az akusztikai élmény különlegesen magas színvonalon szárnyalt” – írta az előadás rendezője.

Fotó: MTI

Az előadás szereplőinek méltatása után Kero így folytatja: “Persze, lehet mondani, hogy elfogult vagyok, de mért ne lennék? Az ensemble olyan lelkesedéssel és kedvvel játszott, amire csak az Operettszínház hőskorában volt példa, Duda Éva, Bartha Viki hathatós segítségével szinte újra szülte a koreográfiát.

Állok, és az öröm úgy tornyosul fel szívemben, hogy az összeomlásos keserűség állapotát alig bírom elkerülni.

Miközben én újra kezdem a pályám, és visszautasítva a többségében azóta már el is tűnt csúnyaságokat, lassan világossá válik mindenki előtt, hogy mi is történt valójában. És… És pont most, valaki, akit nagyon szerettem és tiszteltem, akivel felhőtlenül jóba voltam, visszavonhatatlanul távozott.

Anyácskám szipog a távolban – ők is jóban voltak.

Megrázom magam. Előttem számtalan feladat, és ráadásul még le kell gyűrnöm pár kíméletlen rosszakarót. Nem félek, meglesz. Segítenek az ősök – no meg az a tízezer néző, aki a Rómeó két előadásán ünnepelte a produkciót.”

(…)

A teljes bejegyzés itt található.